Ruma: Opština finansira obezbeđenje Brodića parkica i Centra za socijalni rad

Društvo VESTI

Opština Ruma će iz lokalnog budžeta finansirati obezbeđenje Brodića parkića. Popularno dečije igralište je često na meti vandala i lokalna samouprava smatra da će angažovanje fizičkog obezbeđenja biti najučinkovitije sredstvo za očuvanje dečije oaze u Velikom parku u Rumi.

Obezbeđenje Brodića Parkića je počelo sa radom juče u 15.00 časova, a lokalna samouprava će finansirati dnevno dve smene, rekao je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

„Fizičko obezbeđenje Brodića parkića će se vršiti u dve smene, od 15.00 do 7.00 časova ujutru. Najveći problemi su se dešavali kasno uveče i noću i mislim da nema potrebe da se igralište obezbeđuje u jutarnjim časovima. Od sada će tamo biti stručna, uniformisana lica iz Agencije „Kobran“ koja će biti zadužena čuvaju Brodić parkić i spreče eventualne neodgovorne pojedince koji žele da nanesu materijalnu štetu, što se nažalost prečesto i dešavalo“, izjavio je Mančić.

On je podsetio i da je nedavno Opština Ruma uložila skoro 4 miliona dinara u rekonstrukciju Brodića parkića i da je lokalna samouprava procenila da je fizičko obezbeđenje bolje rešenje od uvođenja video-nadzora parka.

Predsednik Mančić je napomenio i da je po preporuci resornog Ministarstva uvedeno i fizičko obezbeđenje u Centru za socijalni rad. Opština će iz budžeta finansirati jednog radnika koji će uliti sigurnost i radnicima Centra, ali i svim korisnicima usluga.

Direktor Centra za socijalni rad Opštine Ruma Slobodan Krasić je pozdravio odluku rumske lokalne samouprave da se uvede obezbeđenje u ovoj ustanovi.

„Moram istaći da sa svim našim korisnicima usluga imamo lepa iskustva i do sada nije bilo incidentnih situacija. Međutim, nedavni nemili događaji u beogradskom Centru za socijalni rad pozivaju na oprez i ipak je drugačije kad vi uđete u neku ustanovu i tamo sretnete uniformisano lice. Efekat je možda više podsvestan, ali svakako da se tenzije smanjuju i rizici se svode na minimum“, smatra Krasić.