Inđija: Efekti subvencija pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Aktuelno Društvo

Pokarjinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, posetio je Inđiju kako bi se uverio u efekte subvencija koje je odobrio ovaj sekretarijat, kao i drugi pokrajinski fondovi.

Mesto susreta lokalne ambicije i pokrajinskog razumevanja razvojne vizije inđijske opštine je industrijska zona, jer je na ovim „zelenim poljima“ posejano seme „boljeg života“: hiljade novih  radnih mesta, hiljade uvećanih porodičnih budžeta, novi prihodi opštinskog budžeta, a time i nove mogućnosti unapređenje školstva, zdravstva, kulture, sporta i ukupnog boljeg života zajednice.

“Uradili smo skoro dve hiljade metara asfaltnog puta i kompletnu vodovodnu mrežu uz pomoć sekretarijata na čijem je čelu gospodin Radojević, a u planu je da se uradi i drugi krak vodovodne mreže. Ovo je velika podrška koja nam mnogo znači i to je upravo rezultiralo činjenicom da imamo pet novih investicija u industrijskoj zoni, dve investicije na magistralnom putu Inđija-Novi Karlovci-Slankamen. Dakle sedam investicija sa 650 novih radnih mesta”, rekao nam je Vladimir Gak, predsedik Opštine Inđija.

Nova radna mesta u novoj godini, nezvanično, najavljuje i jedna velika korporacija, što pokazuje da se svaki dinar uložen u industrijske zone višestruko vraća. Takvu politiku svesrdno podržava i pokrajina.

“Zadovoljstvo mi je što smo imali priliku da zajednički sufinasiramo izgradnju vodovodne mreže na ovoj lokaciji i mi pre svega želimo da podržimo prioritetne interese lokalnih samouprava. U ovom slučaju u Inđiji ovo svakako jeste prioritet i moram da napomenem da smo u 2017. godini sufinansirali još nekoloiko projekata na teritoriji opštine Inđija i uveren sam da ćemo ovako kvalitetnu saradnju nastaviti i u narednoj 2018. godini. Učešće pokrajinskog sekretarijata u realizaciji  izgradnje vodovodne mreže u projektovanoj dužini oko 1100 metara jeste oko 10 miliona dinara, a ukupna vrednost našeg sufinansiranja na celoj teritoriji opštine ove godine bila oko 40 miliona dinara”, istakao je Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Pored opremanja industrijske zone pokrajinski sekretarijat obezbedio je sredstva za produženje vodovodno kanalizacione mreže i izgradnju novih bunara u Inđiji za stabilno snabdevanje potrošnje i optimalan rad fabrike vode, kao i izradnju bunara i mreže  za čortanovački vodovod. Na taj način ojačani su interni kapaciteti Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, a što se odrazilo na nabavku novih vozila za terenske operativne i interventne poslove.