Inđija: Prodajna izložba radova dece Moj svet otvorena još sutra

Aktuelno Društvo VESTI

Udruženje „Moj svet”, koje okuplja decu i omadinu sa smetnjama u razvoju, organizovalo je u Galeriji „Kuća Vojnović“ prodajnu izložbu ručnih radova proisteklih iz šest radionica, koje ovo udruženje organizuje tokom godine.

“Ovu izložbu organizujemo zbog toga da bismo izašli iz nekih naših okvira, da bismo videli kako to izgleda na mestu za koje je i predviđeno za to, da bi naša deca stekla veće samopouzdanje, da znaju da ne rade uzalud, i nadamo se da će to neko videti i prepoznati. Najviše zbog njih izlažemo, da bi oni videli da su vredni, da mogu mnogo, da ne postoji niko ko ne može ništa i niko ko može sve”, rekla je za naš portal Mira Milošević, predsednica Udruženja “Moj svet” Inđija.

“Koliko želje naša deca imaju, toliko i mi imamo upornosti. Na ovaj način bih apelovala na stanovništvo da dođu i daju podršku našoj deci da vide koliko su, eto, značajni ovom društvu. I ovih dana i u nazad nekoliko godina svelo se sve bukvalno na minimalno nešto, i onda to daje neku drugu sliku – u kakvom mi zaista društvu živimo”, istakla je  Mira Vukas, aktivistkinja Udruženja “Moj svet”.

Ako ste bili prisutni na izložbi, nikako niste mogli da preskočite radove Marije Bauške, članice Udruženja “Moj svet” – čarape Deda Mraza. Marija je bila srećna što je mogla da predstavi svoj rad istakavši na kraju ponosno da se njenim drugarima sviđa ono što je napravila.

Društvo „Moj svet“ je dobrovoljna humanitarna organizacija koja okuplja roditelje i decu, stručnjake i sve ljude dobre volje kojima su bliske potrebe dece i mlade populacije.

Izložba će trajati do 19. januara 2018. godine a ulaz je slobodan.