Ukrađena ličnos’ u mitrovačkom pozorištu

Aktuelno

U petak, 22. marta, u Pozorištu “Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici odigraće se hit predstava Ukrađena ličnos`, sa popularnim Srećkom Šojićem kao glavnim likom.

Predstava govori o moralnoj slici praktične, moderne i prilagodnjive osobe, kojoj su uslovi za postizanje ličnog cilja neobično laki, dok bi drugoj osobi ti uslovi bili neprihvatljivi i ponižavajući. Ovo je komedija o padu društvenih vrednosti i društva u celini.

U njoj kultni Srećko Šojić diktira svom saradniku, s obzirom da sam ne može da piše, pismo Evropskoj uniji u kom izražava želju da bude primljen u EU…

Naslov predstave izveden je iz jedne rečenice glavnog lika. On se žali međunarodnoj komisiji i Europskoj uniji te traži odštetu jer je potpuno ojađen i ukradena mu je ličnost. Na kraju predstave poručuje da su nama svima „ukrađene“ ličnosti – rekao je Gutović o predstavi.
Šojića glumi Milan Gutović, ali ovog puta glumac na pozornici nema ime i prezime, već interpretira tekstove iz poznatih serija i filmova na svoj karakterističan način. Gutović je tekstove, koje govori u predstavi Ukrađena ličnos’, sakupio je i obradio, oslanjajući se na tekst Barabe Milenka Vučetića. U predstavi se takođe koristi i Štrausov valcer.

Cena ulaznice iznosi 900 dinara.