Rekonstrukcija najvećeg pružnog prelaza u Rumi

Aktuelno

Železnice Srbije započele su rekonstrukciju pružnog prelaza u ulici Vladimira Nazora u Rumi.

Radovi se odvijaju pod nadzorom Društva za upravljanje železničkom infrastrukturom „Infrastruktura železnice Srbije“ i imaju za cilj da svim učesnicima u saobraćaju omoguće kvalitetniji i bezbedniji prelaz preko pruge.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić smatra da će radovi doprineti jednoj lepšoj, kompletnoj slici našeg grada, te da je da pored uređenja samog gradskog jezgra, trgova i ulica važno urediti i prilaze gradu.

„Kao predsednik Opštine imao sam priliku da se sastanem sa direktorom „Infrastruktura železnice Srbije“ gospodinom Miroljubom Jevtićem i tražio sam da nam se urede pružni prelazi, s obzirom da plaćamo održavanje prelaza na godišnjem nivou. Gospodin Jevtić je bio kooperativan i obećao je da ćemo u narednih deset dana rekonstruisati ovaj najveći pružni prelaz sa pet koloseka. Radovi su počeli i nadam se da će uskoro biti završeni i da će svim učesnicima u saobraćaju biti omogućen bezbedniji prelaz pruge, preko koje se odvija i međunarodni saobraćaj“, izjavio je predsednik Mančić i napomenuo da se i na drugim prilazima gradu odvijaju značajni radovi.

Obilazak“Na putu prema Kraljevcima, na raskrsnici M21, se radi kružna raskrsnica, koja sama košta preko 60 miliona dinara, takođe se uređuje i buđanovačka petlja. Sve se radi sredstvima Republike Srbije, odnosno Železnica Srbije i Puteva Srbije. Mi smo samo inicirali i uspeli da pokrenemo radove da se urade na našoj teritoriji. Veliku zahvalnost dugujemo ministarki Mihajlović i direktorima pomenutih preduzeća, jer su pokrenuli kapitalne radove na teritoriji Opštine Ruma. To će doprineti jednoj lepšoj, kompletnoj slici našeg grada, jer mi finansiramo sve radove unutar grada i mesnih zajednica, ali ne smemo zanemariti i ono što se dešava i na magistralnim putevima i prilazima našem gradu“, naglasio je Mančić.

Projekat izgradnje raskrsnice sa kružnim tokom prema Vognju bi trebao da se radi u drugoj polovini godine.

Pruzni prelaz“Vrednost tog projekta je negde između 60 i 70 miliona dinara. Imamo čvrsta obećanja i ministarke Mihajlović i gospodina Drobnjaka, direktora Puteva Srbije, da će i taj kružni tok biti urađen do kraja ove godine. I to će zaokružiti Rumu sa fino uređenim prilazima i sa nečim što je novo, što nismo imali, a to su kružne raskrnice“, rekao je Mančić.