Otvorena rekonstruisana Sremska ulica u Rumi

Ruma

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Opština Ruma zajedničkim sredstvima finansirali su ove godine projekat revitalizacije putne infrastrukture u gradu.

Udruženim sredstvima urađena je rekonstrukcija Sremske ulice i Ulice Miloša Crnjanskog, vredna 68,5 miliona dinara, od čega je Pokrajina, odnosno Uprava za kapitalna ulaganja APV, izdvojila čak 50 miliona dinara.

Zahvaljujući kompletnoj rekonstrukciji obe ulice su dobile novi asfalt, kvalitetniju vodovodnu i kanalizacionu mrežu, bolje uslove za bezbedniji saobraćaj, ali i mnogo lepši izgled.

Obimni radovi, započeti letos, završeni su ove sedmice, a rekonstruisane ulice juče su obišli Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma i Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Radovi su obuhvatili Ulicu Miloša Crnjanskog celom dužinom od oko 500 metara. Deo ulice, koji se naslanja na Gerontološki centar „Srem“, u dužini od 200 metara po prvi put je asfaltiran, dok je novim slojem asfalta presvučen i ostatak ulice, jer je postojeći kolovoz bio u lošem stanju. Uređeni su i kolski prilazi i zelene površine.

Uporedo sa sanacijom putne infrastrukture u Ulici Miloša Crnjanskog, na drugom kraju Rume, odvijala se i kompleksna rekonstrukcija Sremske ulice, koja je podrazumevala obimne podzemne radove i proširenje samog kolovoza za 1,7 metara. Napravljen je novi vod kišne kanalizacije, vodovodne mreže, projektom su obuhvaćene i sve ćuprije i pešačke staze, sa obe strane ulice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *