Održana sednica Opštinskog veća u Rumi – Zimska služba spremna za sezonu

Aktuelno Društvo Ruma VESTI

 

Zimska služba u Rumi, spremna je za prvi sneg, potvrđju iz JP “Kumunalac” u tom gradu. Na danas održanoj sednici opštinskog veća usvojen je predlog Zaključka o davanju saglasnosti na Program čišćenja i uklanjanja snega i leda sa ulica, puteva, trgova i drugih površina javne namene za zimski period 2019/2020. godine. Vrednost ugovora sklopljenog između JP „Komunalac“ i Opštine Ruma iznosi 6.150.800 dinara,

Direktor tog preduzeća, Dragan Panić, naveo je da u skladištu imaju oko 100 tona soli, što su dovoljne zalihe za početak sezone, ali i da u odnosu na prošlu godinu, postoji novina u održavanju grada u vidu novog kamiona koji će se ove zime naći na ulicama Rume. Panić se osvrnuo i na nabavku novog autosmećara čiju će kupovinu zajednički finansirati Opština Ruma i JP „Komunalac“. Kako kaže, novo vozilo smanjiće troškove odvoženja smeća iz seoskih mesnih zajednica.

Pred većnicima, na današnjoj sednici našlo se ukupno 19 tačaka dnevnog reda, sve su jednoglasno usvojene, a neke od njih odnosile su se na odluke o davanju u zakup putem javnog nadmetanja tezgi, poslovnog prostora i zemljišta na Gradskoj pijaci, kao i asfaltnog platoa na vašarištu, koji se daje u zakup auto-školama. Takođe, odobreno je i 4 zahteva za pomoć udruženjima i građanima kojima je novčana pomoć potrebna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *