„Nedelja za zeleniju Vojvodinu“ u Sremskoj Mitrovici

Aktuelno Društvo Sremska Mitrovica

U centru Mačvanske Mitrovice danas je počela akcija „Nedelja za zeleniju Vojvodinu”, tokom koje će na teritorji mesnih zajednica severne Mačve biti posađeno oko 1.200 sadnica. Ovom prilikom zasađeni su topola, katalapa, hrast, crni bor, itd. U ovoj akciji učestvovali su predstavnici lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica, Saveta nekoliko mačvanskih mesnih zajednica, a priključili su se građani, kao i đaci Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod” sa direktorom Slađanom Papićem. Sadilo se u školskom dvorištu, dvorištu objekta predškolske ustanove, uz kej i uz put prema Zasavici.

Predsednik Skupštine grada Tomislav Janković podsetio je tom prilikom: „Sredinom maja meseca ove godine Pokrajinska vlada usvojila je Deklaraciju o zaštiti životne sredine u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini i akcija „Nedelja za zeleniju Vojvodinu” samo je jedna od aktivnosti koja se sprovodi na osnovu te Deklaracije. Prva sedmica decembra meseca je pomenutom Deklaracijom predviđena za realizaciju akcija ozeljenjavanja lokalnih zajednica na teritoriji pokrajine. Mi smo to ozbiljno shvatili i u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijom za urbanizam i zaštitu životne sredine i dva javna preduzeća „Srbijašume” i „Vojvodina šume”, obezbedili preko 1.000 sadnica za mesta severne Mačve. Ovo je svojevrstan nastavak akcije od pre desetak dana kada smo ozelenjavali prostor duž biciklističke staze između Mačvanske Mitrovice i Zasavice II”.

Kako je istako Janković, pored Mačvanske Mitrovice u toku ove nedelje akcija ozelenjavanja biće realizovana i u ostalim mačvanskim mesnim zajednicama koje pripadaju Gradu Sremska Mitrovica a u  realizaciji iste biće uključeni sportski klubovi, lovačka udruženja i meštani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *