Pokrajinska vlada obezbedila sredstva za izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u osam opština

Aktuelno Privreda VESTI

Biro za odnose sa javnošću Vlade AP Vojvodine danas je izdalo saopštenje povodom novih ulaganja sredstava u izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u čak osam opština u Vojvodini. Prenosimo celo saopštenje:

„Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima osam lokalnih samouprava za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini radi unapređivanja životnih uslova u gradskim, prigradskim i seoskim naseljima.

Reč je o investiciji vrednoj 165 miliona dinara, dok je učešće Pokrajinske vlade 80 posto od ukupne investicije, odnosno 120 miliona dinara bespovratnih sredstava.

„Za narednu godinu planiramo značajna ulaganja putem konkursa koje ćemo nastaviti, ali i finansiranjem pripreme projektene dokumentacije za izgradnju velikih postrojenja za proizvodnju pitke vode i prečistače otpadnih voda u lokalnim samoupravama. Taj veliki posao realizovaćemo uz podršku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, realizacijom Nacionalnog investicionog plana“, kazao je predsednik Mirović.

Cilj je, dodao je Mirović, da se ovo važno pitanje – pitanje snabdevanja vodom i pitanje sanitarno čiste pijaće vode— vrati u prvi plan.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević kazao je da je Pokrajinska vlada samo ove godine putem sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo potpisala ukupno 24 ugovora za koje je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 570 miliona dinara za izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže.

„Odgovorno planiramo budžet i za narednu godinu, u kojoj ćemo nastaviti s još značajnijom podrškom ovoj oblasti i merama ruralnog razvoja“, istakao je sekretar Radojević.

Ugovori su danas dodeljeni gradonačelnicima i predstavnicima osam opština i realizovaće se u naseljenim mestima Čurug, Kanjiža, Sonta, Nova Pazova, Mileševo, Nadalj, Debeljača i Ravnje“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *