Dom JNA postaje vlasništvo Opštine Ruma

Aktuelno Ruma

Jedan od najlepših objekata u gradu, arhitektonski ukras Rume -Dom vojske, nekadašnji Dom JNA, postaje vlasništvo Opštine Ruma. Juče je u prostorijama gradske kće u Rumi, potpisan ugovor o kupovini tog objekta, a kako kažu čelni ljudi te opštine, potpisivanjem ugovora, ispunjena je dugogodišnja želja većine građana Rumske opštine.

Već od naredne godine, ne samo što će ovaj objekat dobiti  stari sjaj i novi izlged, već će, kako kažu iz lokalne samouprave, dobiti i novo ime. Zvaće se Rumski dom.

Podsetimo, Zgrada je sagrađena davne 1912 godine, a već decenijama, osim toga što služi Rumljanima i posetiocima kao orjentir, ona je van upotrebe i propada. Od naredne godine to će se promeniti, Dom JNA, biće pretvoren u novi Rumski dom, koji će na pravi način i sreću svih građana krasiti grad.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, uz prisustvo državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Bojana Jocića, potpisali su ugovor o kupovini objekta.

Početna cena je bila 760.000 evra.Ona je, kako kaže prvi čovek rumske opštine, prepolovljena, na malo više od 328.000 evra. Prvu ratu od osam miliona dinara Opština će platiti odmah, a ostatak u četiri godišnje rate. 30 miliona dinara je obezbeđeno za prvu fazu, adaptacije, konzervacije i restauracije objekta.

Direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić smatra da je kupovina Doma vojske još jedan dobar potez Opštine Ruma.

Ono što je važno napomenuti jeste da će zgrada zadržati svoju autentičnost, a prvi radovi na sanaciji objekta mogli bi se očekivati na proleće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *