Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio školu u Buđanovcima

Aktuelno Kultura Ruma

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je danas Osnovnu školu „Nebojša Jerković“ u Buđanovcima, koja je od Sekretrijata dobila sredstva za nabavku sportske opreme i rekvizita za nastavu fizičkog vaspitanja. U pitanju su rekviziti vrednosti 870.000 dinara, a koji su već dostavljeni buđanovačkoj školi koju trenutno pohađa oko 300 đaka, kojima se nastava fizičkog vaspitanja održava u veoma dobro opremljenoj fiskulturnoj sali.

„Osnovna škola „Nebojša Jerković “ je samo jedna od mnogih koja je dobila sredstva po konkursu za nabavku sportskih rekvizita za fiskulturnu salu. Želimo da stvorimo bolje uslove za decu, pre svega za bavljenje nastavom fizičkog vaspitanja, ali i da im na taj način stvorimo što bolje uslove za bavljenje sportom“, rekao je sekretar Batez u Buđanovcima.

„Cilj i razlog ove posete je obilazak škole i zajednička realizacija projekta opremanja rekvizitima za nastavu fizičkog vaspitanja školu u Buđanovcima. Zahvaljujem se predstavnicima Opštine Ruma na svim projektima koje smo zajednički realizovali na teritoriji Opštine. Mnogo škola je dobilo podršku Pokrajinskog sekretarijata. Konkretno, ovde, u Buđanovcima, škola je opremljena rekvizitima za nastavu fizičog u vrednosti od 870.000 dinara što nije jedini projekat koji je odobren iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ je dobila milion i po dinara za sanaciju krovne konstrukcije i zamenu stolarije. Realizacija ovog projekta je u toku“, dodao je Batez.

Nastavljamo sa našim strateškim opredeljenjem da preko konkursa za sanaciju, opremanje, izgradnju sporstke infrastrukture, da nam ciljna i osnovna grupa koju podržavamo budu škole. Veoma veliki broj škola, fiskulturnih sala, terena, smo uspeli da opremimo, da izgradimo, da saniramo i da stvorimo bolje uslove za decu, pre svega za bavljenje nastavom fizičkog vaspitanja, ali i da im na taj način stvorimo što bolje uslove za bavljenje sportom. Ono što je iz ugla Pokrajinskog sekretarijata najvažnije je da mi školski sport vidimo kao osnovnu bazu našeg sporta. I ja sam kao neko ko je krenuo od školskog sporta imao svoja prva takmičenja u školskim sekcijama na regionalnim, republičkim takmičenjima i  došao do zlatne olimpijske medalje. S obzirom da su se promenili mnogi uslovi i potrebe u mnogim gradovima i opštinama na teritoriji AP Vojvodine, mi to vidimo kao osnovni prioritet –  infrastruktura, razvoj školskog sporta, masovnost, kvalitetna nastava fizičkog vaspitanja, zdravo odrastanje i druženje, sve ono što sport  može da donese našoj deci koja su naša budućnost. Siguran sam da ćemo sa Opštinom Ruma i u toku ove godine realizovati značajne projekte vezane za oblast sporta. Već dve-tri godine smo u priči oko realizacije projekta sanacije parketa u Sportskoj hali u Rumi. Opština je to delegirala kao jedan od svojih prioriteta s obzirom na stanje i na potrebe rumskog sporta. U narednim danima ćemo probati da dogovorimo taj zajednički projekat i da probamo da ga realizujemo, jer je Ruma opština koja značajno ulaže u sport, koja je veoma dobro pozicionirana i ima dobre kapacitete –  sportsku infrastrukturu, hotelski smeštaj za organizaciju mnogih događaja, takmičenja, blizina aerodroma, blizina auto-puta… Sve su to stvari koje Rumu stavljaju na mapu na teritoriji Vojvodine gde mogu da se organizuju značajna međunarodna takmičenja. Mi ćemo se truditi da damo podršku Opštini. Kod nas postoji stvarno volja i želja da se zajednički taj projekat što pre završi“, rekao je Vladimir Batez.

“ Ovo je još jedan pokazatelj dobre prakse, da imamo jednu zaista dobru saradnju između lokalne samouprave i višeg organa vlasti, pre svega mislim na pokrajinske i republičke organe. U prethodnih mesec i po dana  bili smo uspešni u obezbeđivanju sredstava za određene projekte na teritoriji naše Opštine. Podsetiću, predsednik je prošle nedelje potpisao ugovor vezano za sufinansiranje rekonstrukcije ulica 15. Avgust i 15. Maj. Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam dao nam je sredstva i učestvovao u sufinansiranju obezbeđivanja video nadzora na raskrnici Pavlovačke i Glavne ulice. Sve su to primeri da smo mi uspešni i da znamo da apliciramo, da znamo da na pravi način konkurišemo sa jedne strane, a sa druge strane da postoji sluh u pokrajinskoj administraciji za naše projekte. Ove godine verujem da ćemo biti i dalje uspešni u tome. Zahvalio bih se pokrajinskom sekretaru, gospodinu Vladimiru Batezu, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu što su imali sluha da ova sredstva dodele osnovnoj školi u Buđanovcima. Podsetiću da je i OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ u Rumi dobila sredstva za sanaciju krova fiskulturne sale i sve je to ono što zapravo za cilj ima da poboljša uslove nastave u našim osnovnim i srednjim školama. Ono što Opština Ruma daje kao doprinos svake godine jeste da kontinuirano obezbeđujemo sredstva u budžetu za rekonstrukciju i opremanje osnovnih i srednjih škola na teritoriji naše opštine“,rekao je Dušan Ljubišić načelnik Opštinske uprave Opštine Ruma.

Pored zadovoljstva učenika buđanovačke škole zboh novih rekvizita , i rukovodstvo te ustanove ima samo reči hvale za sradanju sa resornim Pokrajinksim sekretarijatom.

„Dobili smo opremu koja potpuno zaokružuje jedan proces sređivanja uslova za nastavu fizičkog vaspitanja. Zahvaljujući Opštini Ruma sredili smo fiskulturnu salu, a sada zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu opremili smo kompletno salu sa svim gimnastičkim spravama i sportskim rekvizitima, dobili smo lopte za sve sportove, profesionalne kožne, tako da od sada sva naša deca i rekreativci, ljudi koji koriste ovu našu fiskulturnu salu, imaće izuzetno kvalitetne uslove za bavljenje sportom i za fizičko vaspitanje. Jako smo srećni, sve ono što smo poželeli to smo stavili u projekat i Pokrajinski sekretarijat nam je ostvario te naše želje i neke naše snove vezano za  nastavu fizičkog vaspitanja,“rekao je Đorđe Mirković, direktor OŠ „Nebojša Jerković“ u Budjanovcima.

Koliko su zadovoljni novom opremom buđanovački đaci su pokazali i na parketu svoje fiskulturne sale. Pokrajinskom sekretaru Vladimiru Batezu pokazali su deo onoga što rade na časovima fizičkog vaspitanja, a po onome što se moglo videti zaključak je da je ova investicija u opremu i rekvizite potpuno opravdana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *