Održana C sednica Opštinskog veća u Rumi: Najavljena izgradnja rezervoara za skladištenje pitke vode

Aktuelno Ruma VESTI

Danas je u Rumi zasedalo Opštinsko veće. Na dnevnom redu  našlo se ukupno osam tačaka, koje su u nadležnosti veća i za koje nije potrebno razmatranje od strane Skupštine opštine Ruma. Većnici su između ostalog, usvojili predlog odluke o pristupanju realizaciji projekta izgradnje rezervoara za skladištenje pitke vode kapaciteta od 570 m3, na lokaciji izvorišta Borkovac. Pored toga, raspravljalo se i o izmenama i dopunama pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i opštinskom pravobranilaštvu, a odobreno je i četiri zahteva za pomoć građanima u ukupnom iznosu od 240.000 dinara.

U obrazloženju projekta za izgradnju novog rezervoara za pitku vodu, na današnjoj sednici veća navodi se da na Borkovcu trentno postoji 4 rezervoara koji dnevno prikupe do 2500 m3 vode. Do 2006. godine bilo ih je pet, ali se zbog starosti i lošeg materijala od koga je bio izgrađen 5. rezervoar u potpunosti raspao i od tada postoji stalna potreba za izgradnjom novog, kojim će se postići kontinuirano i stabilno snabdevanje građana Rume i Iriga vodom. Kako je istakao direktor JP “Vodovod” Ruma, prednosti novog rezervoara biće naročito vidljive u toku letnjeg perioda kad je potražnja za vodom povećana.

Slobodan Stanić, direktor  JP „Vodovod“ je izjavio da se nada da će ovaj projekat biti završen do leta, a da će se sa relizacijom početi odmah pošto se odobre sredstva od pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo kao i od opštine Ruma. Ukupna vrednost projekta sa PDV-om iznosi nešto preko 15 miliona dinara, od čega će optština izdvojiti 3, pokrajinski sekretarijat 10, a JP “Vodovod” će pokriti troškove pdv-a i troškove projektovanja.

Na održanoj sednici opštinskog Veća, usvojen je pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u opštinskoj upravi i opštinskom pravobrailaštvu opštine Ruma.

Sve stavke dnenog reda sednice održane u gradskoj kući u Rumi jednoglasno su usvojene od strane većnika oštine Ruma, te je tako usvojeno i odobreno i 4 zahteva za pomoć građanima sa teritorije opštine. Iznos izdvojen za ovu namenu je 240.000 dinara.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *