Kompanija „Cablex“ u saradnji sa Opštinom Ruma podelila 300 paketa pomoći u Platičevu

Aktuelno Društvo Privreda Ruma

U Opštini Ruma nastavlja se podela paketa humanitarne pomoći. Volonteri su danas u Platičevu, a sa njima je bio i predsednik Opštine Ruma i komandant Štaba za vanredne situacije Slađan Mančić.

“Treći dan aktivno delimo humanitarne pakete pomoći našem najugroženijem stanovništvu, pre sveta ljudima koji imaju primanja do 30.000 dinara. Do današnjeg dana podeljeno je gotovo 3.000, odnosno zaključno sa jučerašnjim danom oko 2.600 paketa je podeljeno. Od jutros su ekipe na terenu u gradu. Juče smo završili Vitojevce i Putince, danas smo uključili dve seoske mesne zajednice, Voganj sa 150 paketa i Platičevo sa 300 paketa. Ja sam danas ovde da se zahvalim gospodinu Goranu, direktoru slovenačke kompanije CABLEX koja posluje dugi niz godina u Platičevu, upošljava veliki broj naših sugrađanki pre svega. Kompanija CABLEX se pokazala kao društveno odgovorna kompanija, iskazala je veliku solidarnost, zvala je, tražila da se uključi u akciju i obezbedili su skoro 300 paketa prehramenih proizvoda u skladu sa svojim mogućnostima upravo za meštane MZ Platičevo koji će danas dobiti ove pakete. Mi smo zajednički odradili akciju, volonteri su spremni, vozila sa paketima su tu. Jedno veliko hvala gospodinu Goranu i kompaniji CABLEX što su pokazali odgovornu svest, da oni koji imaju dosta ili imaju više podele to sa onima kojima je to najpotrebnije. Mi nastavljamo dalje da radimo. Danas se dele  paketi u Ulicama 15. maj u Rumi, Slobodana Penezića Krcuna, Naselju Apoteka, Naselju Detelina, Ulici Veljka Dugoševića, Ive Lole Ribara, JNA i Vognju i Platičevu”, rekao je danas Mančić.

„CABLEX nije jedina kompanija koja se uključila, veliki broj ljudi pomaže, ali svakako da kompanija CABLEX za ovaj deo naše opštine, 5-6 sela, život znači s obzirom da upošljava gotovo 200 radnika. Izgradili su novu modernu fabriku, dva puta veću od postojeće sa kojom su krenuli proizvodnju, imaju potrebe da tu uposle još stotinak novih radnika. Naravno ovaj virus kao i u Evropi i svetu i njima predstavlja problem, ali su oni kao što su nam pokazali da su društveno odgovorni u ovom humanom radu u smislu obezbeđivanja i podele prehrambenih paketa, isto tako prevazišli i tu vrstu problema i uskladili svoju proizvodnju i smenski rad onako kako to odgovara i sa druge strane, da ne bi ugrožavali zaposlene niti uredbe i mere Vlade Republike Srbije”, dodao je Slađan Mančić.

Goran Mikanović, direktor kompanije CABLEX, je rekao da je ta kompanija redukovala proizvodnju za 30 posto, pošto je dosta zaposlenih ostalo kod kuće iz preventivnih razloga. “CABLEX je ovde već 10 godina i mi sudelujemo kod svih ovakvih projekata, ne samo ovaj put i uvek ćemo sudelovati jer to je neka uzajamna sigurnost i povezanost između nas i lokaliteta. Moram pohvaliti vlast i Opštinu Ruma sa predsednikom na čelu, jer bez informacija u ovo konfuzno vreme ne bismo mogli da se organizujemo. Gospodin Mančić je priskočio u pomoć sa jasnim obrazloženjem, tako  da smo mi mogli planirati proizvodnju, jer bez plana ne bi mogli održati ni ovo.

Mi zapošljavamo oko 250 ljudi, planiramo da to povećamo za 120, ali u ovom trenutku to nema smisla, nema ni uslova. Kako se bude ekonomija oporavljala, a predviđamo da neće biti odmah sledeći dan skok ekonomije nego će se snalaziti kako ko može, biće ogromne zalihe gotovih proizvoda na tržištu što će još dodatno usporiti ekonomiju. Pošto smo mi u elektroindustriji, naši najveći kupci kao što su Bosch, Whirlpool, Miele i Beko su napravili strateški plan i predviđaju neko silno umanjenje proizvodnje, opet osetiće se promene. Većina naših kupaca je trenutno zatvorila privremeno na dve sedmice, ali smo sa svima u kontaktu više nego ikad i svi planiramo da bi prošli ovo sa što manje negativnih posledica”, rekao je Goran Mikanović

. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *