Opština Ruma – prva opština u Srbiji koja će od povrtara otkupiti višak proizvoda

Aktuelno Poljoprivreda Ruma

Opština Ruma je prva lokalna samouprava u Srbiji, koja će od povrtara otkupiti višak proizvoda. Naime Štab za vanredne situacije u toj sremskoj opštini doneo je odluku da iz budžeta izdvoji tri miliona dinara za otkup salate, rotkvica, spanaća, tikvica i ostalog povrća koje ovih dana stiže iz plastenika. Povrće će biti ponudjeno sindikatima, ili će biti podeljeno kao humanitarana pomoć. Otkup povrća počeće već od ponedeljka.

Sanda Klještanović iz Poljoprivredne stručne službe u Rumi kaže da će ova pomoć povrtarima svakako dobro doći. Ona podseća da je većina povrtara u proteklom periodu kontrolisala svoje proizvode i dobila sertifikate i oznaku, rumski ceger, tako da se kvalitet proizvoda ne dovodi u pitanje.

Rumski povrtari će svakako imati mogućnost da se reše viška svojih proizvoda, a njihov otkup trebalo bi da počne već početkom sledeće nedelje. U Rumi je oformljena i tročlana komisija koja će voditi računa da kompletan posao bude dobro urađen i da rumski povrtari iz ove situacije izađu sa što manje štete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *