Nije zabranjen dolazak u Vrdnik, obavezna je evidencija gostiju

Aktuelno VESTI

Iz Štaba za vanredne situacije Opštine Irig obratili su se sa saopštenjem u kom navode da su neistinite objave na društvenim mrežama da je u Vrdnik zabranjen dolazak i gde dodaju da Opština Irig nije donela nikakvu naredbu o zabrani dolaska na teritoriju ove opštine. Kako saznajemo u Štabu za vanredne situacije u Irigu, činjenica jeste da je vikend zona u Vrdniku mesto gde su mnogi iz velikih gradskih centara potražili mir za vreme vanredne situacije, te da je vikendom udvostručen broj stanovnika Banje Vrdnik i da se s tim u vezi svi posetioci moraju evidentirati radi bezbednosti.
– Štab za vanredne situacije je preduzeo sledeće mere: Obavestili smo nadležne institucije u vezi sa spornom objavom na Facebook stranici „Vrdnik – dešavanja“, a u vezi sa zabranom dolaska u Vrdnik, novinska agencija koja je objavila vest o zabrani kretanja u našoj opštini nam je dostavila kompletan tekst, gde nigde nisu objavili vest o zabrani dolaska u Vrdnik, nego o zabrani kretanja za vreme policijskog časa. Opštinski štab za vanredne situacije nije doneo bilo kakvu odluku o zabrani dolaska na teritoriju Opštine Irig. Ne postoji bilo kakva odluka da građani Srbije koji na teritoriji naše opštine imaju imovinu (vikendice, kuće, stanove i drugo) imaju zabranu dolaska u iste. Takođe, netačne su informacije o popisu imovine i ljudi, navodi se u Saopštenju koje je izdalo Štab za vanredne situacije u Irigu.
Štab za vanredne situacije naložio je Turističkoj organizaciji Opštine Irig da za vreme policijskog časa poseti izdavaoce privatnog smeštaja koji u vreme vanrednog stanja izdaju svoje objekte i da oni koji imaju goste dostave spisak putem elektronske pošte ili lično u Turistički info centar u Vrdniku. Takođe TOO „Irig“  je naloženo da spisak prijavljenih gostiju koji su boravili u privatnom smeštaju dostavi Štabu za vanredne situaciju Opštine Irig.
-Ovu odluku smo doneli iz predostrožnosti i odnosi se samo na izdavaoce privatnog smeštaja. Trenutno imamo određen broj gostiju u Banji Vrdnik koji se vikendom udvostruči i radi bezbednosti i zdravlja naših građana doneta je odluka da se svi moraju evidentirati, navode u Štabu u Irigu.
U Opštini Irig napominju, još jednom, da za sve potrebne infomracije građani mogu da se obrate kol centru koji je u funkciji od uspostavljanja vanrednog stanja, kao i da građani poštuju sve mere zarad lične i kolektivne bezbednosti. Dezinfekcija opštinskih javnih površina i objekata se obavlja redovno, građanima u je dostupno besplatno dezinfekciono sredstvo u svim naseljenim mestima opštine, u svim prodavnicama je distribuirana zaštitna oprema za zaposlene, počela je podela paketa pomoći za sve prenzionere sa primanjima manjim od 30.000 dinara.
-Molimo vas još jednom da neproverene i netačne informacije ne iznosite u javnost kako dodatno ne bismo uznemiravali naše građane. Želimo vam mnogo sreće i zdravlja i nadamo se da ćemo u što kraćem roku da se vratimo normalnom životu i da ćemo zajedno pobediti ovo zlo, zaključuje se u Saopštenju Štaba za vanredne situacije Opštine Irig.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *