Rekonstruiše se zgrada Mesne zajednice u Platičevu

Aktuelno Ruma

U toku su radovi na rekonstrukciji zgrade Mesne zajednice u Platičevu. Radove je sa svojim saradnicima  danas obišao predsednik Opštine Ruma i uverio se da protiču u najboljem redu. Iz opštinskog budžeta je za tu namenu izdvojeno oko 900 hiljada dinara,a predviđeni rok za završetak svih radova je kraj sledeće nedelje.

Krajem prethodne godine, na zgradi mesne zajednice u Platičevu zamenjena je stara stolarija, a ovih dana izvode se radovi na rekonstruukciji spoljašnje fasade, sređivanju izloga lokala koji su u sklopu te zgrade, a biće zamenjeni i oluci na tom objektu. Predsednik Opštine Ruma je prilikom obilaska zaključio da će sređivanje tog objekta značajno doprineti lepšem izgledu centra Platičeva.

Jovan Salatić, predsednik Mesne zajednice Platičevo, naglasio je da je značaj rekonstrukcije pomenute zgrade višestruk, te da pored lepšeg izgleda, doprineće i očuvanju od propadanja zgradu koja je sagrađena pedesetih godina prošlog veka, a koja danas služi za mnogobrojne aktivnosti meštana.

Radovi u Platičevu nisu jedini kada se govori o uređivanju i obnavljanju objekata širom rumske opštine. Radi se i u Stejanovcima gde se menja stolarija na zgradi tamošnje Mesne zajednice, dok se u Buđanovcima spremaju za krečenje i uređivanje Doma kulture. Podsetimo, Opština Ruma je iznos od 5 miliona dinara rasporedila mesnim zajednicama, koje su podnele zahteve za samostalno odrađivanje nekog posla u svom mestu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *