Bokserski savez Srbije donirao opremu rumskom klubu „Zlatni gong“

Aktuelno Ruma

Predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin, posetio je Rumu gde je doneo sportsku opremu za boks klub „Zlatni gong“. Krajem prošle godine, sličnu donaciju dobio je i boks klub „Sloven“ iz Rume, a ovo je bila prilika da se promoviše boks kao jedan od uspešnih srpskih sportova.

Boks nije skup sport, kako ističe predsednik i trener kluba “Zlatni gong”, potrebni su samo dobra volja i entuzijazam, jer bez toga nema ni uspeha. Trener ovog kluba  je zahvalan na donaciji, koju je njegov klub danas dobio, a radi se o boks džakovima i rukavicama, jer kako navodi, pomoć Bokserskog saveza Srbije, poslednjih godina u mnogome je olakšala rad i podigla boks u Rumi na viši nivo.

Nenad Borovčanin, predsednik Boks saveza Srbije, koji je danas u rumski klub doneo sportsku opremu, navodi da se u svom radu trudi da što više pomaže boks, populariše ga, a svakako se nada da će popularnost tog sporta dostići visok nivo, nakon svetskog prvenstva koje će se naredne godine održati u Beogradu.

Podsetimo, krajem prošle godine sličnu donaciju od Bokserskog saveza Srbiej, dobio je i Boks klub „Sloven Ruma“, a sekretar tog kluba, Zoran Jovičić, prisustvovao je današnjoj donaciji i tom prilikom istakao da je ta pomoć veoma važna i za njegov klub, ali i za celokupan rumski sport.

Član rumskog Opštinskog veća, zadužen za sport, Aleksandar Bundalo, naglasio je da se veoma raduje popularizaciji boksa i njegovom napredovanju u ovom gradu, te da Opština Ruma obraća pažnju i pomaže sve sportove koji su zastupljeni u toj opštini.

Uz donacije i podršku od strane Opštine Ruma i Bokserskog saveza Srbije, rumskim bokserima preostaje samo da vredno i naporno treniraju, te veoma brzo povereno poverenje opravdaju uspehom.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *