20 miliona evra za unapređenje seoskog turizma (VIDEO)

Aktuelno Privreda

Program Evropske unije IPARD mera 7, kojim je predviđena pomoć za razvoj seoskog turizma u iznosu od 20 miliona evra, naišao je na veliku zainteresovanost u iriškoj opštini, u kojoj je turizam u ekspanziji. Brojna turistička domaćinstva na obroncima Fruške gore su sve interesantnija, a njihovi vlasnici su zainteresovani za unapređenje usluga upravo kroz IPARD program, kažu u Agenciji za ruralni razvoj Opštine Irig.

Fedor Pušić, direktor Agencije za ruralni razvoj u Irigu, povtvrđuje da su ugostitelji i oni koji se bave seoskim turizmomu u toj sremskoj opštini veoma zainteresovani za program IPARD meru 7. Podseća da da je rok za prijavljivanje prvi oktobar.

Za jedan projekat koji može biti sačinjen od više različitih investicija, korisnici IPARD mere 7 će iz IPARD-a moći da povrate i do 65 odsto iznosa investicije i tako ostvare podršku  izmedju 5.000 i 300.000 evra po projektu.

Pušić kaže da je IPARD veoma značajan za razvoj seoskog turizma, a što se iriške opštine tiče, smatra da će oni koji se odluče na korišćenje ovih sredstva veoma brzo unaprediti svoju delatnost. To potkrepljuje i podatkom da se beleži sve veći broj gostiju u banjskom i verskom turizmu, po kojima je Opština Irig prepoznatljiva ne samo u našoj zemlji nego i u okruženju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *