Rumljani još jednom pokazali savesnost i humanost (VIDEO)

Aktuelno Ruma

Još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi, u organizaciji Crvenog krsta „Ruma“ i Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, održana je u prostorijama Kulturnog centra „Brana Crnčević“ u Rumi. Kako su zalihe krvi izrazito smanjene, organizatori su zadovoljni sa svakom prikupljenom jedinicom krvi.

Rumljani su još jednom pokazali svoju savesnost i humanost, ispred kulturnog centra, u kome se organizovala akcija dobrovoljnog davanja krvi. Bilo je mnoštvo građana koji su došli da svojim gestom nekome pomognu. Kako je istakla doktorka Milana Beronja zadovoljni su odzivom i veruju da će, s obzirom na kraj letnjeg perioda, na predstojećim akcijama davalaca biti sve više.

Danas je akcenat bio na prikupljanju krvi 0 i A krvne grupe, ali svakako da ni  druge nisu zanemarene. I ovaj put, kako je istakla doktorka upućuju apel svim građanima da budu humani i odazovu se budućim akcijama, jer je krv uvek potrebna i nekome može spasiti život. Današnja akcija je realizovana uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID19.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *