U Skupštini APV formirana Ženska parlamentarna mreža

Aktuelno VESTI

Poslanice u Skupštini AP Vojvodine formirale su Žensku parlamentarnu mrežu u mandatu 2020 – 2024., a za koordinatorku ove neformalne grupe izabrana je pokrajinska poslanica Stojanka Lekić.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor izrazio je zadovoljstvo zbog kontinuiranog rada ove mreže, koja je u velikoj meri doprinela promociji i unapređenju politika rodne ravnopravnosti, jednakosti, borbe protiv nasilja, socijalne i zdravstvene zaštite i istakao da će i dalje pružati podršku njihovom radu, kao što je to bio slučaj i u prethodnim mandatima.

Ženska parlamentarna mreža će kao neformalna grupa poslanica delovati radi ostvarivanja načela i ciljeva koji su garant parlamentarne demokratije, vladavine prava i ljudskih sloboda.

Za zamenicu koordinatorke Ženske parlamentarne izabrana je pokrajinska poslanica Nataša Lalić. Zamenica koordinatorke se menja na svaka četiri meseca i bira se iz redova Izvršnog odbora Ženske parlamentarne mreže koji čine pokrajinske poslanice Hajnalka Buranj, Nataša Lalić, Stojanka Lekić, Željka Milošević i Mia Strajin.

Članice Ženske parlamentarne mreže zahvalile su se predsedniku Pastoru na podršci izrazivši nameru da zajednički pružaju institucionlnu podršku kreiranju i sprovođenju politika jednakih mogućnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *