Zorica Brunclik i Tap 011 na Gradskom trgu u Rumi

Aktuelno Društvo Ruma

Vikend za nama bio je u znaku kulturnog leta u Rumi. Prvo je u petak uveče pred prepunim Gradsksim trgom u rumi nastupila diva naše tradicionalne i narodne muzike Zorica Brunclik u tandemu sa svojim suprugom harmonikašem Miroljubom Kemišem.

Nizali su se hitovi uz koje su Rumljani uglas pevali poput „Kada bi me pitali“, „Tamo gde si ti“ „Branili su našu ljubav“, „Avlije, avlije“, „Otkopano jeleče“. Zorica nije krila uzbuđenje pred nastup, ali kako kaže posle toliko godina karijere, nema mesta za tremu.

Iako je u svojoj višedecenijskoj karijeri nastupala skoro svuda po svetu, u Rumi je tek sada nastupila po prvi put.

Takođe, po prvi put, ali u ovom veku, nastupila je i energična pop grupa „Tap 011“ koja je zabavljala Rumljane svih generacija uz hitove Bunda, Pekara, Jegulja, Dosadan dan. Originalna postava jedne od najpopularnijih grupa devedesetih godina u sastavu Ivana Peters, Goca Tržan, Milan Bojanić, Đorđe Pajović i Petar Stupar napravila je odličnu žurku na Gradskom trgu u Rumi.


Rumsko kulturno leto nastavlja se u sredu, 17. Avgusta kada od 18 sati sledi promocija knjige „Ljudski dodir“ u Kulturnom centru, a nakon toga takođe u Kulturnom centru u četvrtak od 21 sat sledi izvođenje predstave „Noć u kući gospodina Kolaka“. Za petak je najavljen koncert Gauda Paja i Angelina od 21 sat.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *