Odlučeno koje će se zgrade prve renovirati u centru Rume

Aktuelno Ruma

Na današnjoj sednici Opštinskog veća doneta je odluka o određivanju lokacije za zonu u kojoj će se vršiti bespovratno sufinansiranje aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju zgrada u toku ove godine.

„Mi smo sada doneli odluku da sačuvamo ono što što možemo sačuvati i da uredimoOdvojili smo budžetom 12 miliona dinara, to nije dovoljno za sve što bi trebalo da se uradi. Mi ćemo krenuti od centrtalnog jezgra tako da će zgade koje se nalazae na samoj raskrsnici Glavne i Železničke , gde će biti mogućnosti da se uradi i fasada i krov, mi smo hteli samo fasade, međutim krovovi su u jako lošem stanju tako da ne bi bilo smisla da se samo uradi fasada a da preskočimo krovove“, rekla je Biljana Jovanović Popović, zamenica predsednika Opštine Ruma.

Ovo se odnosi na zgrade koje se nalaze u Glavnoj ulici na brojevima 137,139 i 174, kao i u Železničkoj 1.

„Sada stanari treba da podnesu prijave, Opština Ruma učestvuje do 95% sredstava, tako da što se više novca sakupi, on ima prednost. Ovo je početak samo, Opština će ostavljati sredstva za ovu namenu tako da će moći i ostali i da naša ruma bude lepa, da očuvamo te stare zgrade, stare kuće, da sačuvamo taj duh nekadašnjeg vremena“, rekla je zamenica.


Sufinansiranje će se obezbediti kroz sprovođenje javnog poziva koji će biti raspisan, a koji će sprovoditi Komisija, koja će na kraju i doneti odluku o izboru projekata koji će biti sufinansirani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *