Selidba rumske biblioteke privodi se kraju

Aktuelno Ruma

U toku je selidba gradske biblioteke Atanasije Stojković u renovirane prostorije Doma JNA. Do sada je veči deo knjiga prebačen u novu zgradu, a ostalo je da se preseli još manji deo fonda.


„Ovo su u principu neki poslednji momenti seobe, kako depozita odeljenja za odrasle tako i za dečije odeljenje. Naravno selimo i ove krupne i masivne police i koje su nam potrebne tamo za dalji rad , tako da radimo punom parom od jutra, pa mogu slobodno da kažem do mraka“, kaže Damir Vasiljević Toskić, direktor Gradske biblioteke „Atanasije Stojković“.


Osim zaposlenih u biblioteci, pomoć selidbi pružili su i seniori KK „Džez basket“ iz Rume koji već mesec i po dana neumorno rade na prenosu knjiga i inventara. Selidba biblioteke organizovana je u skladu sa pravilima bibliotečke struke, a deo zaposlenih se nalazi u Domu JNA gde se odmah kutije raspakuju i ulažu na mesta koja su za to predviđena.

„Moram da kažem da smo juče, to je jako važno, preselili serijske publikacije, došli smo u dodir sa istorijom. Ja lično sam zajedno sa saradnicima preneo serijsku publikaciju iz 1869, mislim da je u pitanju serijska publikacija „Pančevca“ i 1889. Serijska publikacija Prvog srpksog učenog društva, tako da s to neposredni dodiri sa istorijom, i evo ja koliko sam direktor nisam imao priliku da to držim u rukama i vidim šta se sve tu dešava i kakav je to sadržaj, bilo je izuzetno emotivno jer smo videli i neke stvari tj informacije koje datiraju već 150 godina unazad“, objašnjava direktor.

Prema rečima direktora biblioteke, selidba bi trebalo da bude završena do kraja meseca, a kako kaže, sada je onemogućen rad sa korisnicima kao i realizacija programa biblioteke, te dodaje da trenutno nema ni vraćanja ni pozajmljivanja knjiga iz biblioteke, ali i da nee biti uračunati kazneni poeni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *