U nedelju „Vinsko sokače“, Ruma se upisuje na mapu vinskih manifestacija

Aktuelno Društvo Ruma VESTI

U nedelju „Vinsko sokače“, Ruma se upisuje na mapu vinskih manifestacija
Ove godine Ruma je imala bogato kulturno leto sa koncertima i programima kao nikad do sada. Nastupala su velika imena naše estrade, a za nedelju 28. avgust najavljen je koncert kralja tamburaške muzike Zvonka Bogdana. Nastupe muzičara neretko su pratili i nastupi izlagača na Gradskom trgu, pa je tako za nedelju najavljena prateća manifestacija „Vinsko sokače“.

Vinsko sokače“ Ruma je manifestacija koju organizujemo u susret berbi i koja je posvećena grožđu. Na njoj će nastupiti vinari iz Srema ali i drugih krajeva Srbije koji imaju sjajna vina, ali i iz susedne nam Hrvatske, koja sa nama deli deo Sremskog vinogorja, tako da će manifestacija imati i taj međunarodni karakter. U planu je postavljanje tezgi u delu Glavne ulice, kod Trga, koja će biti zatvorena od 16 časova, od 18 časova je okupljanje, a u 19 svečano otvaranje. Ono što je lepo, jeste da se uklopilo da se manifestacija održava u isti dan kada i Zvonko Bogdan u okviru Kulturnog leta, tako da eto doživljaj će biti potpun“, kaže inicijator manifestacije Srđan Samardžija.

Po ugledu na gradove i opštine u okolini i Ruma će se ove godine upisati na mapu vinskih manifestacija u Srbiji, na radost mnogobrojnih ljubitelja vina, ali i proizvođača, koji će se predstaviti na novom tržištu.

Osim proizvođača vina, svoje mesto na ovoj manifestaciji pronaći će i svi oni kojima su vino i grožđe inspiracija – udruženja žena sa svojim proizvodima od grođža, primenjeni umetnici, proizvođači sira i tako dalje. Mi smo imali ideju da ovako nešto organizujemo, obratili smo se Turističkoj organizaciji, koja je zajedno sa Opštinom Ruma imala razumevanja za važost jedne ovakve manifestacije, tako da to sada zajedno organizujemo, uz pokroviteljstvo Opštine Ruma i Vinoteke „Vina Glass“, objašnjava Samardžija.

Vinsko sokače je lep primer saradnje privrede i javnog sektora, kao i ulaganja u manifestacioni turizam, ali i lep uvod u berbu grožđa koja uskoro počinje i iščekivanje novih ukusa koje će ova izuzetno sunčana godina doneti, bar kada je vino u pitanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *