Ru: Svi koji imaju ispravne prijave dobiće subvenciju za energetsku sanaciju

Aktuelno Društvo Ruma VESTI

Opština Ruma obezbediće dodatnih 25 miliona dinara finansijske podrške projektu unapređenja energetske efikasnosti, pored već prethodno opredeljenih 15, odlučeno je na današnjoj sednici Opštinskog veća, tako da će Ruma biti možda i jedina lokalna samouprava koja je izdvojila tolika sredstva.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić je istakla da se veliki broj zainteresovanih građana prijavio na javni poziv, kako za zamenu PVC stolarije, tako i za ugradnju kotlova, solarnih panela i povećanje energetske efikasnosti na objektima.

Bilo je preko 450 priajava, nažalost nisu svi prijavljeni čija je dokumentacija bila ispravna I uredu mogli da uđu u krajnje korisnike čiji će biti program realizovan zbog nedostatka sredstsava. Mi smo uz konsultacije sa Ministarstvo I uz njihovu saglasnost odlučili da obezbedimo dodatna sredstva kako bi svih 450 priajva koje su validne prošle konkurs I dobili podršku konkursom predviđen novac potreban za realizaciju mera. Tako daće oština Ruma osim onih 15, dodati još 25, tako da mi ukupno učestvujemo sa 40 miliona“, pojasnila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *