I ove godine Opština Ruma kupila udžbenike za sve osnovce

Aktuelno Ruma VESTI


I ove godine Opština Ruma obezbedila je udžbenike za sve osnovce na području rumske opštine. U toku je prijem udžbenika u škole, a zaposleni udžbenike sortiraju po razredima i pakuju, te se očekuje da će uskoro sve biti spremno. Tim povodom predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić posetila je Osnovnu školu Dušan Jerković, gde sortiranje udžbenika uveliko traje.


„Obzirom da imamo lep budžet i da je ovo već postalo tradicija mi smo ove godine kupili nove komplete udžbenika za sve osnovce na teritoriji naše opštine. Znači za 3600 učenika su kupljeni novi kompleti, a za to smo izdvojili 32 miliona dinara, tako da nadamo se da smo ovom merom pomogli roditeljima, jer udžbenici su skupi i zaista treba izdvojiti velika novčana sredstva da bi obezbedili sve potrebno – i radne sveske i udžbenike , pogotovo porodicama koje imaju više dece“, rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Dušanova škola jedna je od najvećih škola na području rumske opštine, a prema rečima direktorke, stigli su udžbenici za svih 800 đaka.

„Mi smo se potrudili timski da sredimo i klasifikujemo udžbenike po razredima, ipak nam treba vremena da sve to privredemo kraju. Ne verujemo da će baš prvog septembra biti podela udžbenika, ali tokom te prve nedelje će svakako svako dete dobiti svoj udžbenik i krenuti sretno u novu školsku 2022/2023. godinu“, rekla je Nataša Stanić, direktorka OŠ „Dušan Jerković“.

Ova mera je direktna pomoć porodičnom budžetu i obrazovanju dece, koja jesu naša budućnost, istakla je predsednica i dodala da će lokalna samouprava učiniti sve što može kako bi deca i nastavno osoblje imali što bolje uslove rada.

„Najvažniji radovi na sanaciji objekata svih škola tek predstoje. Mi smo izdvojili rebalansom budžeta 40 miliona za sanaciju i rekonstrukciju popravku škola odnosno školskih objekata na teritoriji naše opštine. Konkretno u ovoj školi prijavljeno je da je najveći problem sanacija krova koji je prokišnjavao, za to je bilo potrebno dosta sredstava. Oni su to prijavili da im je to najveći urgentan problem koji treba rešavati“, istakla je predsednica Ćirić.

Za sanaciju krova u Dušanovoj školi obezbeđena su sredstva, međutim tu nije kraj investicijama, rekla je predsednica Ćirić i navela da će u školi biti poboljšano i osvetljenje, kao i neki drugi radovi koje je škola navela kao neophodne, a najavljeno je i uređenje fiskulturne sale.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *