Kisić na Letnjoj školi Akademije mladih lidera sa invaliditetom u Vrdniku

Aktuelno Društvo VESTI

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić, pomoćnica u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević i predsednik opštine Irig Tihomir Stojaković otvorili su u Vrdniku Letnju školu Akademije mladih lidera sa invaliditetom, gde je ministarka Kisić istakla da svaki građanin Srbije treba da ima jednake šanse i da invaliditet ne sme da bude barijera.

„Vi ste svojim znanjem i snagom pokazali koliko možete, a vaša energija je zaista pokretačka. Hvala vam što nas time motivišete da radimo još bolje i više, da vas podržimo i budemo vetar u leđa za sve vaše ciljeve i snove“, rekla je Kisić.

Prof. dr Kisić je naglasila da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i dalje podržavati aktivnosti osoba sa invaliditetom, koje svaku pruženu šansu iskoriste na najbolji način.

Podsećajući da su zimske i letnje škole mladih lidera sa invaliditetom postale tradicionalne, ministarka Kisić je navela da je na njima svake godine sve više polaznika, što je dokaz njihove želje da se usavršavaju i napreduju.

Moto ovogodišnje Letnje škole Akademije mladih lidera sa invaliditetom, koju organizuje Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, je „Mladi za evropsku godinu mladih“. Predsednica NOOIS-a Tatjana Stojšić Petković zahvalila je Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na podršci i zajedničkom radu na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom, navodeći da se zajedničkim snagama mogu postići još bolji rezultati.

Osnivač i upravitelj fondacije „Humana srca“ Danijela Vasilijević rekla je da ta fondacija ima za cilj da mladima i osobama sa invaliditetom pomogne da kvalitet njihovog života bude još bolji i da budu ravnopravni članovi društva i države. Vasilijević je navela da će fondacija „Humana srca“, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, u narednom periodu realizovati edukacije u osnovnim školama i da će u te edukacije biti uključene i osobe sa invaliditetom, posebno deca i mladi.

Predsednik opštine Irig Tihomir Stojaković rekao je da je počastvovan što se baš u Irigu, koji je uvek uz osobe sa invaliditetom, održava ova škola, da će ta opština podržati i naredne aktivnosti u okviru Letnje škole Akademije mladih lidera osoba sa invaliditetom i u partnerstvu sa državom i u budućem periodu stvarati Srbiju bez barijera.

Izvor/ Foto/ Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *