Ruma i sva sela će biti pokrivena kamerama za kontrolu brzine

Aktuelno Društvo Ruma VESTI

Opština Ruma ove godine izdvaja velika sredstva za bezbednost saobraćaja, te je u planu pokrivanje čitave opštine video nadzorom, za šta su i obezbeđena sredstva u budžetu.

„Tu smo izdvojili značajna sredstva za saobraćajnu signalizaciju i za bezbednost naših sugrađana ali i ljudi koji prolaze kroz teritoriju naše opštine. Tu bih se nadovezala na projekat „Ruma bezbedan grad“ koji je u fazi realizacije. Nakon završetka tog projekta mi ćemo imati na celoj teritoriji opštine pokrivenost kamerama na celoj teritoriji Opštine Ruma“, rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Prema rečima predsednice Opštine višestruka je korist i značaj realizacije jednog ovakvog projekta.

„Višestruki je zančaj naime, isplatićemo taj projekat od naplate kazni, takođe ćemo uticati i apelovati na svest vozača da paze na brzinu kojom voze u naseljenim mestima, jer će sve kamere beležiti tablice, zatim uticaćemo i na to da kamioni i teretni saobraćaj ne prolazi kroz naseljeni deo. Takođe i ispred škola će biti postavljene kamere, što je još dodatna bezbednost, kao i u parkovima i na javnim mestima na trgovima, tako da stvaramo zaista jedan bezbedan grad“, rekla je Ćirić.

Takođe, trenutno je u toku i javna nabavka za porkivanje video nadzorom Opštine Ruma, a uvidom u tehničku dokumentaciju se vidi da bi kamere trebalo da budu postavljene na svim prometnijim raskrsnicama i u ulicama u gradu, kao i u svih 16 mesnih zajednica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *