Mirović obišao rekonstruisane objekte u školama u Sremu i čestitao početak školske godine

Aktuelno Društvo Sremska Mitrovica VESTI

Povodom početka nove školske godine, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović pozdravio je đake u osnovnim školama u Sremskoj Mitrovici i obišao nove i rekonstruisane objekte –fiskulturnu salu koja se nalazi u okviru novoizgrađene OŠ „Jovan Popović“ i rekonstruisan objekat područnog odeljenja OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Zasavici.

„Obrazovanje je jedan od najvažnijih segmenata života zbog toga što predstavlja budućnost – ono što danas pružimo našoj deci, kroz nastavni proces i uslove u kojima borave i uče, to će u budućnosti biti slika naše zemlje, njenog uspeha i marljivosti mladih ljudi koji će je voditi“, izjavio je predsednik Mirović čestitajući početak nove školske godine đacima, roditeljima i nastavnicima.

Prema Mirovićevim rečima, deca su naše najveće blago i zato su jedan od osnovnih pioriteta Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava – njihovo školovanje, bezbednost i razvoj.

Posle 51 godine od izgradnje fiskulturne sale, učenici OŠ „Jovan Popović“ školsku godinu započinju u rekonstruisanom i dograđenom objektu površine 787 kvadratnih metara, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 73 miliona dinara, a đaci su dobili najbolje uslove za bavljenje sportom.

„Za nekoliko dana počinje i izgradnja sportske sale u okviru OŠ ′Dobrosav Radosavljević Narod′ u Mačvanskoj Mitrovici, koju će zajedno finansirati Pokrajinska vlada i Grad Sremska Mitrovica. Važno je da u svakom selu sačuvamo školu i mi u Pokrajini to smatramo prioritetom, bez obzira na broj učenika, jer je to jedan od neophodnih uslova kako bismo zadržali stanovništvo u tim sredinama i na taj način ih spasli“, naveo je Mirović i istakao da će Pokrajinska vlada nastaviti sa obnovom školskih objekata širom Vojvodine.

Na inicijativu dece u Zasavici, sa upravom škole, dogovorno je i uređenje sportskog terena.

Predsednik je rekao da je proteklih godina Pokrajinska vlada realizovala značajne projekte u Sremu, najavivši ovom prilikom da je plan da se narednih meseci pristupi i sveobuhvatnoj rekonstrukciji pozorišne sale u Sremskoj Mitrovici.

„Želimo da nam deca u selima imaju podjednako dobre uslove školovanja kao i deca u gradu, zato i radimo na projektima u područnim odeljenjima zajedno sa Pokrajinskom vladom“, izjavila je gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *