Početak nove školske godine – u Rumi 448 đaka prvaka

Aktuelno Društvo Ruma VESTI


Školsko zvono označilo je danas početak nove školske godine za sve osnovnce i srednjoškolce. Nastava je počela intoniranjem himne Bože pravde. Povodom početka nove školske godine, školu u Platičevu posetila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

„U jednom lepom školskom ambijentu smo razgovarali i sa đacima i sa kolektivom, u kome se svi trude da što bolje rade svoj posao. Mi kao odgovorna lokalna samouprava nastojimo sa naše strane da omogućimo što bolje uslove za školovanje deci, ali i ujedno i njihovo bezbrižno odrastanje i lepo detinjstvo. Besplatni udžbenici koji smo kupili za sve osnovce se dele učenicima, a posebno smo želeli da priredimo toplu dobrodošlicu za sve đake prvake, pa smo im tako uručili prigodne poklone u vidu školskog pribora: olovki, drvenih bojica, svesaka, flomastera i svega onog što će im biti potrebno za početak školovanja“, izjavila je predsednica Ćirić.

I dok je za prvake ovo početak školovanja, za učenike viših razreda nastavlja se period druženja i učenja.

Udžbenici koje je i ove godine za sve osnovce obezbedila opština, stigli su u škole i sve je spremno za početak nove školske godine.

„Škola u Platičevu, u čijem se sastavu nalazi i područno odeljenje u Vitojevcima, spremno je dočekala početak školske godine, a nastavu pohađa ukupno 248 učenika.U dogovoru sa lokalnom samoupravom svake godine se realizuju projekti koji imaju za cilj da unaprede uslove boravka đaka i kvalitet nastave, naglašava direktorica OŠ „Milivoj Petković Fećko“ Dragana Krstić.

Poseta školi za predsednicu Opštine Ruma ujedno je bila i prilika da obiđe objekat i uveri se šta je neophodno od ulaganja u objekat škole.

„U okviru 40 miliona dinara koliko smo opredelili za rekonsturkciju školskih objekata, planirani su i radovi u školi u Platičevu. Od škole i direktorice Krstić smo dobili informaciju da su trenutno najpotrebniji radovi na rekonstrukciji poda u toj obrazovnoj ustanovi. Finansiraćemo zamenu podova, pločica, velikih ulaznih na sporednom ulazu u školu, kao i krečenje objekta“, kazala je predsednica Ćirić.

Posebna pažnja prilikom obilaska škole poklonjena je najmlađim đacima ove škole, odnosno onima koji su danas po prvi put seli u školske klupe i kojima je uručen i neophodan pribor za novi početak. Na području rumske opštine ove godine je upsano ukupno 448 đaka prvaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *