Donacija Rotari kluba za osnovne škole

Aktuelno Društvo Ruma Sremska Mitrovica VESTI

Основне школе у Сремској Митровици и ове године добиле су дронове и мБот роботиће који ће се користити у настави информатике. Ова вредна донација део је акције помоћи Ротари клуба основним школама, која се реализује кроз пројекат „За лепшу школу”, а у сарадњи са Министарством просвете.

Кроз овај пројекат све основне школе са територије Града Сремска Митровица добиле су беспилотне летелице, дронове и мБот роботиће намењене ученицима петог и шестог разреда са циљем унапређења информатичке и дигиталне писмености кроз учење програмских језика у складу са Наставним планом и програмом информатике за ученике петог и шестог разреда.

У склопу ове акције, представници Ротари клуба Сремска Митровица посетили су Предшколску установу “Пчелица”, објекат “Ђурђевак” и том приликом донирали мобилни намештај и ИКТ опрему.

Ротари клуб Сремска Митровица, у сарадњи са друштвено одговорним компанијама сваке године организује низ хуманитарних акција.

Неке од њих већ су постале традиција, те из из ове организације поручују да ће се сличне акције наставити и у наредном периоду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *