Najavljena promena cene vode u Rumi i Irigu

Aktuelno Društvo Ruma VESTI

Opština Ruma odlučila je da promeni cenu vode i kanalizacije, kako za domaćinstva, tako i za privredne subjekte na teritoriji rumske i iriške opštine. Nadležni napominju da se cena vode nije menjala godinama, kao i da rumski vodovod ima jednu od najkvalitetnijih voda u zemlji.

„Zaista, cene električne energije su poskupele, JP Vodovod koristi veliku količinu električne enrgije kako bi pokretali pumpe i kako bi bilo redovno vodosnabdevanje i sada smo došli u situaciju da je neophodno povećati cenu vode i iako prethodnih nekoliko godina u Opštini Ruma nije bilo povećanja cena vode, nismo bili kao druge opštine, koje su redovno povećavale cene vode, mi smo želeli da budemo odgovorni, da budemo najniži sa cenama komunalnih usluga“, Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Ovakvom cenovnom politikom rumski vodovod želi da utiče na građane da smanje potrošnju vode, kao i da stanu na put nelegalnom priključivanju na vodovodnu mrežu, naročitu u Irigu u vikend zonama i u Vrdniku.

„To je pravni put i možda najbolji način da stanemo na put nelegalnom korišćenju vode i priključku jer smo ovog leta bili u situaciji da radimo restrikcije u pojedinimd elovima Iriga, upravo zbog tih vikend naselja. Na ovaj način ćemo stati na put tom nelegalnom korišćenju vodei to je jedan odprvih koraka kako bismo doveli u red stanjeu u JP Vodovod po pitanju ovih nelegalnih priključaka“, Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

To ujedno znači i povećanje cene usluge kanalizacije, pa će Rumljani plaćati odvod za dinar više po metru kubnom nego do sada,dok će rumski privrednici plaćati o tri dinara više, a za domaćinstva u Irigu to znači pet dinara više po kubiku, a za privredu deset dinara više.

Konačnu olduku o ovome doneće odbornici Skupštine Opštine Ruma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *