U Novim Banovcima otvoren logistički centar domaće kompanije „Transfera“

Aktuelno Društvo Privreda VESTI

Presecanjem crvene vrpce sve;ano je otvoren logistički centar domaće kompanije ,,Transfera” koji je ujedno jedan od najvećih logističkih centara u regionu, u industrijskoj zoni u Novim Banovcima.

Reč je o investiciji vrednoj 14 miliona evra i objektu površine od 30.000 kvadratnih metara, koji je završen za rekordnih devet meseci. Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici kompanije ,,Transfera“, Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, i Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije kao i više od 250 gostiju.

U planu kompanije, koja je uposlila više od 360 ljudi, među kojima i 100 mladih inženjera, je nastavak izgradnje logističkog parka, čija je sledeća faza radova predviđena za narednu godinu.

Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije istakao je značaj ove investicije za lokalno stanovništvo.

Novi logistički centar je opremljen najsofisticiranijom tehnologijom za upravljanje skladišnim operacijama, a kao jedan od prioriteta postavljeno je korišćenje obnovljivih izvora energije. Transfera trenutno ima više od 800 carinskih operacija na dnevnom nivou, a u okviru logističkog centra realizuje se preko 300 carinskih operacija dnevno. U isto vreme, Transfera transportuje oko 350 pošiljki dnevno u međunarodnom transportu. U okviru logističkog centra je i logistika i servis kompanije Comtrade.

Kompanija ima 20 kancelarija u Srbiji, kao i predstavništva u Kini i Italiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *