Momirović: Cilj je da sledećeg septembra otvorimo deo autoputa Ruma-Šabac

Aktuelno Ruma VESTI

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović obišao je radove radova na petlji “Hrtkovci” u okviru izgradnje auto-puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica. On je tom prilikom istakao da je izgradnja ovog auto-puta strateški važan infrastrukturni projekat u ovom delu Srbije.

FOTO/ Ministarstvo građevinarstva, saobaćaja i infrastrukture
„Naš cilj je da sledećeg septembra otvorimo deo autoputa koji će spojiti Rumu i Šabac, da otvorimo fantastičan most na Savi za sve Šapčane ali i za sve ostale građane, i uprkos činjenici da je u Evropi rat, kada energetska kriza razdire ceo stari kontinent mi uspevamo da očuvamo investicije, radna mesta i održimo nisku cenu energenata za naše građane“, istakao je Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ukupna dužina deonice je oko 78 kilometara, od čega je autoput Ruma – Šabac dužine 22,08 km, a dužina deonice Šabac – Loznica koja će biti izgrađena u profilu brze saobraćajnice je oko 55 km.Ono što je važno, kako je rekao, jeste da ovaj projekat teče po planu i planiranoj dinamici radova.

„Svi radovi i sve aktivnosti se odvijaju po planovima i zacrtanom dinamikom zahvaljujući dobroj saradnji svih koji učestvuju na izgradnji ovog projekta, i trenutno je na čitavoj trasi autoputa i brze saobraćajnice Ruma – Šabac – Loznica upošljeno oko 460 radnika sa oko 350 jedinica mehanizacije, dok se najintezivnije aktivnosti izvode na deonici autoputa Ruma – Šabac“, rekao je ministar.

Sa ministrom Momirovićem u obilasku radova bili su i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, kao i direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić.

Podsetimo, Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na autoptu Ruma – Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac – Loznica zaključen je sa azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“. Ugovorena cena radova je 467,5 miliona evra.

IZVOR/ FOTO/ Ministarstvo građevinarstva, saobaćaja i infrastrukture

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *