Zasedao Privredni savet u Opštini Ruma

Društvo Privreda Ruma VESTI

U Gradskoj kući u Rumi danas je zasedao Privredni savet u okviru koga su se sastali predstavnici rumskih privrednika i čelnih ljudi Opštine Ruma. Na dnevnom redu se našlo više tema, jedna od najznačajnijih jeste upravo ona koja se ticala privrednog ambijenta u Opštini Ruma i izazova sa kojima se privreda suočava.

„Mi smo tražili da nam iznesu svoje probleme sa kojim se suočavaju. Pre svega to je problem radne snage, što je opšte poznat problem na teritoriji Opštine Ruma zbog dolaska nekih investicija, prosto povećao se standard i samim tim i oni moraju da misle o zaradama – kako i na koji način da zadovolje zarade svojih radnika, a opet mi sa svoje strane da učinimo da im pomognemo, jer od njih zavisi prihodna strana naše Opštine“, rekla je nakon sednice Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Predsednica je istakla da je sednica bila konstruktivna, kao i da su privrednici izneli niz predloga kako bi se uslovi rada privrede poboljšali. Ona je takođe navela i da je veliki deo tih predloga realan i da postoji volja opštine da se sve to i realizuje.

„Pitali su za pristupne puteve, za magistralni cevovod, za problem otpadnih voda, za čišćenje cevi, sve su to problemi koji su rešivi i koji su u našoj nadležnosti – Vodovoda, Komunalca i možemo da ih rešimo. Mi kao lokalna samourprava smo tu da pospešimo ambijent, pre svega da otvorimo nove smerove koji će biti potrebni u fabrikama, od zanatskih smerova do IT smerova, da pojačamo infrastrukturu u industrijskim zonama, sve ono što smo dužni da uradimo kako bi očekivali da što više investicija dolazi u našu opštinu“, pojasnila je predsednica.

A dolazak novih investicija tek se očekuje, i Rumu tek očekuju godine uzleta po završetku Fruškogorskog koridora i autoputa Ruma – Šabac, navela je predsednica Opštine, najavivši istovremeno da se u Rumi već krajem oktobra meseca očekuje polaganje kamena temeljca za izgadnju pogona kineske kompanije Haitian.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *