FK „Jedinstvo“ pobednik rumskog Kupa, predsednica Ćirić uručila nagrade finalistima

Aktuelno Ruma Sport VESTI

Fudbalski klub „Jedinstvo“ iz Rume pobednik je ovogodišnjeg Kupa Opštinskog fudbalskog saveza Ruma, a finalna utakmica protiv nikinačkog „Poleta“ odigrana je u sredu u 16 časova. Meč je pratila i predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić, koja je nakon ubedljive pobede „Jedinstva“ rezultatom 3:0, učesnicima finala Kupa uručila pehare i vredne nagrade.

„Mi kao opština smo uložili dosta u sportsku infrastrukturu i finansiranje klubova na teritoriji Opšine Ruma . To je za 25 posto više nego prošle godine. Konkretno smo uložili u sufinansiranje fudbalskih klubova 22 miliona dinara, a usprotsku infrastrukturu 34 miliona dinara od početka godine, što svakako nije kraj, mi nastavljamo i dalje tokom godine da ulažemo maksimalno koliko možemo. Svakako u narednoj godini planiramo da pomognemo sportsku infrastrukuru i svim klubovima“, rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Kako je rekla cilj je da se da vetar u leđa naročito mlađim generacijama da se bave sportom, a mladim sprotistima da se pomogne da postižu još bolje uspehe.

Za finaliste Kupa obezbeđene su i novčane nagrade, 50.000 dinara za drugoplasirani FK „Polet“ iz Nikinaca i 100.000 dinara za FK „Jedinstvo“ iz Rume.

„Moram da istaknem značajnu podršku lokalne samouprave pre svega u novoj organizaciji Opštinskog fudbalskog saveza zato što su prepoznali značaj i potrebe klubova u Rumi, tako da očekujemo da će se nastaviti sa ulaganjima u sportsku infrastrukturu, da će se povećati budžeti za klubove i da će se realizovati jedan od naših najvećih prioriteta, a to je ulaganje u mlađe kategorije“, istakao je Siniša Sremac, predsednik Opštinskog fudbalskog saveza Ruma.

On je takođe čestitao finalistima i FK „Jedinstvo“ koje je pobedom ostvarilo plasman u novo takmičenje „Kup područnog fudbalskog saveza Srem“ poželeo sreću i uspeh.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *