Ruma: Ogrev za socijalno ugrožene, svi koji su konkurisali za energetsku sanaciju prošli na konkursu

Aktuelno Ruma VESTI

U Gradskoj kući u Rumi danas je održana sednica Opštinskog veća na kojoj je razmatrano 19 tačaka dnevnog reda, od kojih je jedna od najvažnijih ona koja se tiče obezbeđivanja sredstava za nabavku ogreva za socijalno ugrožene građane.

„Izdvojili smo 13.620.000 dinara za nabavku ogreva za socijalno ugroženo stanovništvo. Predstoji nam neizvesna zima, iako će, ponavljam, biti dovoljno energenata i gasa i mazuta i struje, ali socijalno ugrožena kategorija stanovništva mora biti obezbeđena, tako da smo izdvojili ovu značajniju sumu za nabavku ogreva za ovu kategoriju stanovništva“, rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Druga značajna tačka ticala se donošenja konačne odluke o izboru korisnika mera energetske sanacije. Kao što je i najavljeno, svi koji su konkurisali će i dobiti sredstva.

„Mi smo izdvojili još dodatnih 25 miliona, na onih 15 miliona, dakle rekordno Opština Ruma je izdovjila 40 miliona za projekte energetske sanacije i zamenu stolarije, ugradnju kotlova i tako dalje i sve one mere koje smo najavljivali i koje su predviđene. Obuhvaćeno je ukupno 440 građana što je rekordno i to za dve nedelje komisija je obišla sva domaćinstva, a nakon današnje sednice, već od sutra, mogu da se potpisuju ugovori i da krene konačno realizacija“, najavila je predsednica.

Takođe, na današnjoj sednici formiran je i Opštinski savet roditelja, usvojene izmene odluke o sportu, a usvojena je i lista korisnika za investiciono održavanje zgrada, gde su izdovojena sredstva za sanaciju fasada tri zgrade u samom centru Rume.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *