APV: Nemanja Erceg i Vladimir Galić novi sekretari u Pokrajinskoj vladi

Aktuelno Društvo VESTI

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine održala je danas svoju 18. sednicu u aktuelnom sazivu. Na početku sednice, Skupština je konstatovala ostavke Čedomira Božića, na funkciju člana Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Vladimira Galića na funkciju člana Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Većinom glasova od ukupnog broja poslanika, Skupština AP Vojvodine je izabrala Nemanju Ercega za člana Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine. Za člana Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo, većinom glasova od kupnog broja poslanika, Skupština AP Vojvodine je izabrala Vladimira Galića.

Skupština je na sednici razmotrila i usvojila Izveštaj o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2022. godinu u periodu januar – jun 2022. godine. Ukupno ostvareni prihodi, primanja i preneta neutrošena sredstva iz ranijih godina u periodu januar – jun ove godine, iznosili su 55.129.432.246,42 dinara, što je 61,82 posto od ukupno planiranih prihoda u budžetu za 2022. godinu. Rashodi i izdaci u prvih šest meseci ove godine iznosili su 38.144.119.328,09 dinara, što je 42,77 posto od ukupno planiranih rashoda u budžetu za 2022. godinu.

U nastavku zasedanja donete su: Pokrajinska skupštinska odluka o izradi Prostornog plana područja posebne namene za izgradnju vetroelektrane „Vetrogon“ na teritoriji opština Srbobran i Bečej, Pokrajinska skupštinska odluka o zaštiti Spomenika prirode „Stratigrafski profil Filijala Beočin“, Pokrajinska skupštinska odluka o izmeni Pokrajinske skupštinske odluke o zaštiti predela izuzetnih odlika „Karaš – Nera“, Pokrajinska skupštinska odluka o izmeni Pokrajinske skupštinske odluke o Programu podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za teritoriju Autonomne pokrajine Vojvodine u 2022. godini.

Na današnjoj sednici, Skupština je razmotrila Predlog sporazuma o saradnji između Županije Timiš (Rumunija) i Autonomne pokrajine Vojvodine (Republika Srbija) i donela sledeće zaključke:

•Zaključuje se Sporazum o saradnji između Županije Timiš (Rumunija) i Autonomne pokrajine Vojvodine (Republika Srbija);

•Ovlašćuje se Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, da u ime Autonomne pokrajine Vojvodine, potpiše Sporazum o saradnji između Županije Timiš (Rumunija) i Autonomne pokrajine Vojvodine (Republika Srbija).

Na sednici su razmotrena i usvojena četiri godišnja izveštaja o poslovanju javnih preduzeća i organizacija čiji je osnivač AP Vojvodina, i to: Godišnji izveštaj o poslovanju Javnog preduzeća „Vojvodinašume“, Petrovaradin za 2021. godinu, Godišnji izveštaj o poslovanju Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“ Novi Sad za 2021. godinu, Izveštaj o poslovanju Turističke organizacije Vojvodine za 2021. godinu i Godišnji izveštaj o poslovanju sa Finansijskim izveštajem Javnog preduzeća za prostorno i urbanističko planiranje i projektovanje „Zavod za urbanizam Vojvodine“ Novi Sad 2021. godinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *