I Ruma će izdavati građanima energetske vaučere za plaćanje grejanja

Aktuelno Društvo Ruma VESTI


Opština Ruma uvrstila se u red opština koja za svoje sugrađane obezbeđuje energetske vaučere, izjavila je nakon sednice veća predsednica Opštine Aleksandra Ćirić, koja je pojasnila da su sredstva za vaučere obezbeđena kroz rebalans budžeta koji je takođe danas usvojen.

Na današnjoj sednici Opštinskog veća u Rumi usvojena je odluka o dodeli subvencija u vidu energetskih vaučera koje izdaje Opšina Ruma, a koji su namenjeni za domaćinstva. Izbor domaćinstava vršiće komisija. Kako je nakon veća pojasnila predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić vaučerom će moći da se plate troškovi za utrošenu toplotnu energiju.

„Ovom merom biće obhvaćeno oko 2000 domaćinstava“, rekla je Aleksandra Ćirić, predsednik Opštine Ruma.

Kako se navodi u odluci uslovi za dodelu vaučera su da korisnik ima prebivalište na teritoriji Opštine Ruma, kao i da ukupan mesečni prihod i primanja po članu domaćinstva ne prelazi 25.000,00 dinara.

„Energetske vaučere će moći da koriste u našim javnim preduzećima Stambeno i Gas Ruma, a mi smo iz budžeta Opštine izdvojili 30 miliona za energetske vaučere“, rekla je Aleksandra Ćirić, predsednik Opštine Ruma.

Vrednost subvencije iznosi maksimalno 3.000,00 dinara za korisnike koji su energetski ugroženi kupci u skladu sa Uredbom o energetski ugroženom kupcu. Energetski vaučeri biće deljeni kroz javni poziv koji će biti raspisan narednih dana i koji će trajati sedam dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *