Japanci nakon sastanka sa predsednikom Vučićem posetili Inđiju

Aktuelno VESTI

Predstavnici japanske organizacije za spoljnu trgovinu „Džetrko“ u sredu razgovarali su sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić o dosadašnjim i novim investicijama te zemlje, kao i o saradnji Srbije i Japana.

Nakon sastanka u Vladi Srbije, delegacija je boravila i u opštini Inđija.

Predsednik opštine Vladimir Gak ugostio je privrednike iz Japana istakavši da je to, do sada, najveća privredna delagacija koja je do sada posetila tu lokalnu samoupravu.

Sastanak sa predstavnicima japanske organizacije za spoljnu trgovinu – Džetro (Jetro)


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima japanske organizacije za spoljnu trgovinu – Džetro (Jetro) sa kojima je razgovarao o dosadašnjim i novim investicijama te zemlje, jačanju ekonomske saradnje, kao i unapređivanju sveukupnih odnosa Srbije i Japana.


Predsednik Vučić je tom prilikom istakao da je Srbija ponosna na postignute rezultate u osnaživanju bilateralnih ekonomskih veza, te izrazio zadovoljstvo dosadašnjim ulaganjima japanskih kompanija u našoj zemlji.


„Diversifikacija japanskih investicija u Srbiji prati promenu strukture našeg ukupnog izvoza u svet čime japanske kompanije koje proizvode u Srbiji daju snažan doprinos još većoj integrisanosti naše zemlje u evropske i globalne lance snabdevanja, naročito u auto-industriji. Trenutno, od tri vodeća proizvoda u srpskom izvozu u svet, čak dva dolaze iz oblasti proizvodnje komponenti za auto-industriju, u koju su uključeni japanski investitori.


Saradnja sa Japanom je od izuzetnog značaja za Srbiju. Danas možemo da se pohvalimo sve većim brojem investicija i trgovinske razmene, a ja sam uveren da ulazimo u period još intenzivnijeg razvoja ekonomske saradnje između naše dve zemlje“, rekao je predsednik Vučić pozvavši japanske investitore da pokrenu svoje poslovanje u Srbiji i tako pomognu jačanju odnosa naših zemalja.


Navodeći japansku preduzetničku svest i smisao za organizaciju kao uzor, predsednik Vučić je rekao da je Srbija danas na putu da postane lider regiona u inovativnim tehnologijama i njihovoj primeni u automobilskoj i hemijskoj industriji, proizvodnji elemenata za železnički transport.


Predsednik Vučić je izrazio nadu da će doći do intenziviranja razvoja buduće ekonomske saradnje između naše dve zemlje.


„Iako je Srbija u Japanu do sada u velikoj meri bila poznata mahom po sportu i prepoznata kao zemlja Novaka Đokovića i Dragana Stojkovića Piksija, želimo da našu zemlju, u vremenu koje dolazi, poseti daleko veći broj japanskih turista kako bi svoje impresije o Srbiji, njenim lepotama i ljudima mogli da prenose dalje. To isto očekujemo i po pitanju japanskih firmi. Sigurni smo da će kompanije poput Jazakija, Tojo tajersa, Itočua, Nideka, Tojota Cušo-a, Džapan Tobako-a biti najbolji promoteri za dolazak novih japanskih investitora u Srbiju“, poručio je predsednik Vučić dodajući da će Srbija i Japan ove godine obeležiti važan jubilej, 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, što je samo pokazatelj duge i sveobuhvatne povezanosti dva naroda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *