Mirović položio kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale u osnovnoj školi u Mačvanskoj Mitrovici

Aktuelno Sremska Mitrovica VESTI

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je danas kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici, istakavši da je ovo još jedna važna investicija u oblasti obrazovanja i ulaganje u zdravije detinjstvo.

„Ovo je početak velikog posla – investicije čija je vrednost oko 430 miliona dinara, koju zajednički finansiraju Pokrajinska vlada i Grad Sremska Mitrovica, a čijom realizacijom će deca dobiti novu fiskulturnu salu gde će razvijati sportske veštine i koristiti slobodno vreme za sportske aktivnosti“, izjavio je predsednik Mirović izrazivši očekivanje da će radovi biti završeni u planiranom roku.

Predsednik je ocenio da je obrazovanje izuzetno značajno za čitavu naciju, a da je veoma važno u kakvim uslovima se deca školuju i borave, naročito u manjim sredinama, te da će stoga Pokrajinska vlada, u još većem obimu, nastaviti sa finansiranjem pripreme projektne dokumentacije, sanacije postojećih objekata osnovnih i srednjih škola i izgradnje novih širom Vojvodine.

„Manje sredine traže značajniju pažnju i podršku da bi se očuvale i zaustavile migracije. Ova škola ima još šest područnih odeljenja i takvih primera ima puno, a naš je cilj da svaku školu sačuvamo, kako bismo održali naša sela“, naveo je Mirović.

Ovom prilikom, predsednik je naveo da su u toku pripreme i za izgradnju sportske sale u dvorištu Gimnazije „Laza Kostić“ u Novom Sadu, koja će početi naredne godine.

„Sredstva su obezbeđena i za izgradnju sportske sale u Novom Kneževcu za šta će ugovor biti potpisan narednih dana a u pripremi je projektna dokumentacija za sportsku halu u Titelu. Realizacijom ovih investicija gotovo svaka opština u Vojvodini imaće sportsku halu, što nam je i bio cilj“, rekao je predsednik Mirović.

Projektom u Mačvanskoj Mitrovici predviđena je sala površine 995 kvadratnih metara, koja će zadovoljavati normative za sve dvoranske sportove, sa tribinama za posetioce kapaciteta 205 sedećih mesta i pratećim prostorijama.

Osim toga, planirana je i izgradnja prostorija za đački restoran, učionica za tehničko i dnevni boravak, kao i tehničkih prostorija.

„Sremska i Mačvanska Mitrovica imaju zajedničku istoriju, ali i budućnost. Izgradili smo ovde novu školu i rešili višedecenijski problem. Sa novom školom i novom fiskulturnom salom učenici i zaposleni će imati savremene uslove za rad i boravak i postizanje boljih rezultata“, izjavila je gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

Događaju su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branisalv Nedimović, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

Izvor/ Pokrajinska vlada

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *