Rebalans budžeta u Rumi: Uvećan budžet, sredstva preusmerena za javna preduzeća i kulturu

Aktuelno Ruma VESTI

Na poslednjoj sednici Opštinskog veća u Rumi usvojen je treći po redu rebalans budžeta kojim su uvećana sredstva budžeta za oko 200 miliona, a rast budžeta pokazatelj je povoljne poslovne klime u opštini Ruma i razvoja privrede, rekla je nakon sednice Veća predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

„Na današnjem zasedanju usvojen je i treći rebalans opštinskog budžeta. Sredstva su rebalansom ponovo povećana, budžet je projektovan na 3.810.159.061 dinara, a novo povećanje prihodne strane budžeta povezano je sa većim prilivom sredstava po osnovu poreza na zarade i poreza na imovinu, što svedoči i o dobroj poslovnoj klimi u našoj opštini“, ocenila je predsednica opštine Aleksandra Ćirić.

Rebalansom su otvorene pozicije za nove projekte, poput dodele energetskih vaučera, ali i za ulaganja u javna preduzeća, infrasatrukturu, ustanove kulture. Jedno od preduzeća koje može očekivati značajnu podršku jeste Javno preduzeće „Vodovod“ koje decenijama nije imalo ozbiljnijih ulaganja u mehanizaciju.

Rebalasom budžeta opredeljena su sredstva za kupovinu raonika za čišćenje snega, za rekonstrukciju spomenika revolucije na Gradskom trgu, za obnovu fasade u centru, za unutrašnje uređenje Kulturnog centra, Zavičajnog muzeja Ruma, zatim za ustanovu Solidarnost za završetak manježa Horis, ulaganje u objekte osnovnoškolskog i srednješkoslkog obrazovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *