Javni poziv za dostavljanje predloga lica za dodelu javnih priznanja i nagrada u 2022. godini

Aktuelno Ruma VESTI

Na osnovu člana 8. stav 2. Odluke o dodeli nagrada i javnih priznanja Opštine Ruma („Sl. list opština Srema“, br. 32/2017), Komisija za odlikovanja i druga društvena priznanja, raspisuje Javni poziv za dostavljanje predloga lica za dodelu javnih priznanja i nagrada u 2022. godini i to:

1) zvanja počasnog građanina opštine Ruma,

2) rumske povelje,

3) zahvalnice, i

4) novčane nagrade.

Zvanje počasnog građanina opštine Ruma, kao poseban vid javnog priznanja, može se dodeliti istaknutim pojedincima, domaćim i stranim državljanima, za postignute izuzetne rezultate i dostignuća u svim oblastima stvaralaštva od značaja za unapređenje, razvoj i afirmaciju Opštine Ruma.

Rumska povelja, kao poseban vid javnog priznanja, dodeljuje se pravnim licima ili pojedincima za naročito visoke i značajne rezultate u radu u pojedinim oblastima, ili za naročito isticanje u progresivnim inicijativama i drugim aktivnostima, humanitarnim postupcima, kao i za životno delo.

Zahvalnica se dodeljuje pravnim licima, nevladinim i humanitarnim organizacijama, udruženjima ili pojedincima koji su na poseban način pomogli razvoju i afirmaciji Opštine Ruma.

Novčana nagrada se može dodeliti fizičkim licima koja su se naročito istakla radom i rezultatima rada, ili su učinila izrazito humano delo.

Rok za podnošenje prijava je od 12.10.2022. godine do 21.10.2022. godine.

Prijave se, u zatvorenoj koverti, sa naznakom podnosioca, podnose Komisiji putem pisarnice Opštinske uprave Ruma, lično ili poštom na adresu: Ruma, Orlovićeva 5.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *