Odgovorna socijalna politika Opštine Ruma: Energetski vaučeri, ogrev, paketi, uređenje Horisa

Aktuelno Društvo Ruma VESTI

Budžetom Opštine Ruma predviđena su sredstva u iznosu od 275 miliona dinara za oblast socijalne i dečije zaštite, a prilikom poslednjeg rebalansa budžeta, predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić navela je da Opština brine o ugroženim građanima, te da im pomaže na različite načine kroz čitav niz socijalnih mera, a neke od njih su nabavka ogreva i uvođenje energetskih vaučera.

“Izdvojićemo 30 miliona za energetske vaučere. Šta to znači? Omogućićemo svim korisnicima odnsono socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva da u vrednosti od 15.000 dinara mogu da plaćaju račune za grejanje, za JP „Stambeno“ i JP „Gas Ruma“ i da kupe ogrev. Nevezano za to, mi smo idzvojili ove godine preko Crvenog krsta za nabavku ogreva u iznosu od 13 miliona dinara, a i Centar za socijalni rad će izdvojiti isto za nabavku ogreva osam miliona dinara”, rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Predsednica je dodala i da se u sklopu pomoći izdvajaju sredstva i za nabavku paketa pomoći koji se redovno dele svim ugroženim grupama stanovništa. U sklopu socijalne zaštite iz rumskog budžeta izdvajaju se sredstva i za druge vidove jednokratne pomoći, pomoći za izbeglice, kao i za rad Ustanove “Solidarnost”.

“Takođe smo za opremanje manježa „Horis“ izdvojili tri miliona dinara kako bi deca mogla nesemtano tamo da vežbaju i imaju hipoterapiju, a da zdrava deca uživaju u jahanju. Tamo roditelji nemaju pristup – sam prilaz Horisu nije uređen, nema nikakve nadstrešnice gde bi roditelji mogli da čekaju svoju decu dok ona treniraju, potom sanitarni čvor uređujemo. Znači jedna lepa priča, stvaramo jednu lepu sliku kako za decu tako I za lica sa posebnim potrebama i uopšte za celokupno građanstvo”, rekla je Ćirić.

Ona je još dodala i da su opredeljena sredstva u iznosu od 2,4 miliona dinara za nabavku i ugradnju lifta, s obzirom na to da će Dnevni boravak za lica sa smetnjama u razvoju se preseliti na bazen Borkovac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *