Zasedao Štab za vanredne situacije: Sve spremno za zimsku sezonu, podela ogreva i paketa pomoći

Aktuelno Ruma VESTI

Danas je u Gradskoj kući u Rumi zasedao Opštinski štab za vanredne situacije, na kome je razmatrano sedam tačaka dnevnog reda od kojih je najvažnija bila ona koja se ticala pripreme za zimsku sezonu, u smislu rada zimske službe. Kako je rečeno posle sednice, čišćenje snega povereno je preduzeću „Srem put“ za čišćenje puteva prvog i drugog reda, dok je čišćenje javnih površina, trgova i ulica povereno JP „Komunalac“ u Rumi.

„Nabavkom nove mehanizacije oni su u potpunosti spremni za predstojeću zimsku sezonu i očekujemo da neće imati nikakvih nepredviđenih situacija, pa čak i ako budu vanredne situacije u smislu elementarnih nepogoda i tada ćemo zajedno sa njima uspeti da na vreme očistimo sve naše putne pravce kako bi bili prohodni.“, navela je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

U Javnom preduzeću „Komunalac“ kažu da je sve spremno, da zaliha soli ima dovoljno, te da će smotra mehanizacije zimske službe biti održana 15. novembra, te da će od tada biti spremna za delovanje u slučaju pojave snega i leda, naveo je direktor ovog preduzeća.

„Da ponovim samo da smo kao i svake godine angažovani u zimskom periodu za čišćenje puteva i ulica u gradu, trgova i površina javne namene i za tu svrhu smo angažovani sa tri kamiona sa plugovima, posipačima soli, traktorima i utovarivačem ako dođe do većih padavina, može pomoći. U magacinima se nalazi 125 tona soli tako da smo u ovom ptrenutku spremni. Izvršićemo 15. novembra smotru spremnosti mehanizacije i ljudstva za ovu zimsku sezonu“, rekao je Dragan Panić, direktor JP „Komunalac“ Ruma.

Navedeno je i da grejna sezona u Rumi u skladu sa preporukama Vlade počinje 1. novembra.

Na štabu je bilo reči i o pomoći socijalno ugroženom stanovištvu, u smislu podele ogreva, paketa pomoći u hrani i garederobi.

„U sadejstvu sa Crvenim krstom i Centrom za socijalni rad pripremljeni smo kako bi obezbedili ogrev za njih i za Rumu i za seoske sredine. Krenula je podela ogreva, u narednih mesec dana svi će dobiti, kao i paketi hrane i odeće za najugroženije su spremni i već je u toku podela“, navela je predsednica Opštine.

Nabavka paketa i ogreva finansira se iz budžeta opštine.

Kada je pitanju korona, kako je rečeno posle sednice štaba, epidemiološka situacija je pod kontrolom, primetan je pad broja obolelih, a kako je rekla predsednica, više je zaraženih sezonskim gripom i stomačnim virusima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *