Mirović: Naredne godine počinje izgradnja prečistača otpadnih voda u Irigu

Aktuelno VESTI

„Naredne godine započećemo izgradnju prečistača otpadnih voda na teritoriji opštine Irig“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon današnjeg obilaska radova na rehabilitaciji kolovoza u Irigu, koji se, pored tog mesta, izvode i u Jasku, Vrdniku, Neradinu, Rivici, Šatrincima i Krušedol Selu.

Radovi na rekonstrukciji 14 ulica u sedam naseljenih mesta iriške opštine deo su projekta uređenja saobraćajne infrastrukture vrednog gotovo 140 miliona dinara, koji sa 100 miliona dinara finansira Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, dok je ostatak obezbedila lokalna samouprava.

„Konkretnim projektima želimo da pomognemo Irig kao nekada nedovoljno razvijenu opštinu, a danas kao opštinu koja će, nakon velikih infrastrukturnih radova i projekata koje realizujemo zajedno sa Vladom Republike Srbije u budućnosti biti jedna od najuređenijih i najlepših opština u Vojvodini, sa velikim potencijalima u turizmu“, istakao je predsednik Mirović.

Prema predsednikovim rečima, Irig je postao veoma privlačan za Novosađane i Beograđane, a narednih godina, nakon izgradnje Fruškogorskog koridora, očekuje se da će biti još atraktivniji.

„Radovi na izgradnji tunela kroz Frušku goru odvijaju se veoma dobro i to će biti izuzetan podsticaj za ovu opštinu. Realizacijom ovog velikog projekta i izmeštanjem saobraćaja Irig će biti postavljen u novi sistem razvoja“, naveo je predsednik Mirović.

Predsednik je naglasio da je Pokrajinska vlada, samo preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, od 2016. godine za realizaciju značajnih projekata u opštini Irig izdvojila više od 880 miliona dinara, te najavio da će podrška u narednim godinama biti još veća.

Zahvalivši Pokrajinskoj vladi na izdvojenim sredstvima, predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković izjavio je da se rekonstrukcija ulica odvija predviđenom dinamikom i izrazio očekivanje da će taj projekat znatno poboljšati turističku ponudu te opštine.

Povodom Dana opštine Irig, predsednik Mirović prisustvovao je Svečanoj sednici, posvećenoj 13. novembru 1918. godine, danu kada je Irig oslobođen u Prvom svetskom ratu, istakavši da će razvojni planovi ove opštine biti realizovani uz podršku Pokrajinske vlade.

Ovom prilikom, predsedniku Miroviću uručena je Zahvalnica za sveukupni doprinos razvoju opštine Irig.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *