Od utorka podela paketa pomoći rumskim penzionerima

Aktuelno Ruma

U rumskom udruženju penzionera u toku je pakovanje paketa pomoći za penzionere sa niskim primanjima. I pitanju je javni poziv koji je bio raspisao PIO Fond, a paketi su nabavljeni udruženim sredstvima PIO fonda i Udruženja penzionera. SINK Svetislav Damjančuk, predsednik Udruženja penzionera Ruma

„Prijavilo se negde oko 400 penzionera, od kojih je uslove ispunjavalo 329 penzionera. Tako da mi danas pakujemo 329 paketa, isporuka je sutra od 10 sati  i zaključno do petka u 11 sati. Ako neko  ne preuzme pakete prenećemo ih u kancelariju, ali zvanična podela je u tom intervalu“, kaže predsednik udruženja penzionera Svetislav Damjančuk.

Paketi sadrže osnovne živtne namirnice: dva kilograma brašna, palntu, griz, tri supe, dva mesna nareska, dve  paštete i tri kilograma praška.

„Bio je javni poziv 15 dana je trajao kada su se ljudi prijavljivali, sada je preuzimanje na osnovu lične karte može i neko drugi da dođe ako ne može penzioner. Nama se potpisuje na spisak , šta nam je neophodno za pravdanje“, kaže Damjančuk.

Ove godine pakete mogu da prime svi koji su se prijavili sa penzijama manjim od 16.884,91 dinar, a kako navode u udruženju, prijave su istekle i nije moguća naknadna prijava.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *