BESPLATNA ANALIZA CRP-A U LABORATORIJI DOMA ZDRAVLJA U RUMI, NASTAVLJAJU SE ULAGANJA

Aktuelno Društvo Ruma

Prilikom nedavne posete Domu zdravlja u Rumi povodom uručenja novog sanitetskog vozila i najsavremenijeg ultrazvučnog aparata, predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić istakla je da je tokom ove godine dosta uloženo u Dom zdravlja, ali i da se ulaganja nastavljaju.

„Pored toga Opština je izdvojila sredstva i za mobilijar. Tu pre svega mislim na neophodnu računarsku opremu, štampače, stolove, stolice i što je najvažnije zamenili smo stolice u čekaonicama, najpre na dečijem odeljenju. Potom i na drugim odeljenjima. Ono što nas očekuje do kraja godine jeste i opremanje službe Hitne pomoći. Tu se očekuje krečenje, farbanje, zamena pločica i postavka novih vrata“, navela je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Od medicinske opreme kupljni su i aparati i oprema za stomatološku službu, dok su za medicinu rada nabavljeni ortorajter, EKG, spirometar, audiometar i otoskop,a služa za zdravstvenu zaštitu dece dobila je visinometre, otoskope i špric za ispiranje uha.

Predsednica je istakla i da su značajna sredstva opredeljena i za laboratoriju Doma zdravlja.

„Naši sugrađani već od pre nekoliko meseci imaju neke analize besplatno da rade a sada su sve morali privatno. A najvažniji je CRP reagens koji je tokom prošle dve godine tokom korone zaista bio neophodan i morali su da plaćaju. Mi smo odlučili da ono što opština može da donira, da većina tih reagenasa i tih laboratorijskih nalaza bude besplatna i to ćemo nastaviti i naredne godine, kako bi naši sugrađani imali kvalitetnu prvu pomoć i ne samo to, već i lečenje i ostale usluge koje očekuju od naših lekara“, navela je Ćirić.

Kako je objavljeno, kupljena je i nova telefonska centrala, kako bi se smanjilo čekanje dok se ne uspostavi veza. Na zvaničnom profilu predsednice opštine na društvenim mrežama navodi se da je za za nabavku medicinske opreme i mobilijara za Dom zdravlja u Rumi iz budžeta opredeljen iznos od 24,7 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *