Конкурс Министарства одбране за специјалне јединице

Aktuelno VESTI

На основу одлуке врховног команданта Војске Србије и председника Републике Александра Вучића, Министарство одбране и Војска Србије расписали су данас конкурсе за пријем нових професионалних војника у 72. бригаду за специјалне операције, 63. падобранску бригаду и Одред војне полиције специјалне намене „Кобре“.

Младићи и девојке, држављани Републике Србије, до 30 година старости, имаће прилику да до 31. марта 2023. године поднесу пријаве на конкурсе за пријем у неку од елитних јединица наше војске. Они који задовоље прописане опште и посебне услове, биће упућени на одговарајућа медицинска тестирања и психолошке процене, а затим и на улазне провере физичких способности.

Кандидати који задовоље строге здравствене, психофизичке и безбедносне критеријуме биће упућени на селективну обуку која се састоји из више елиминационих фаза. Најуспешнији кандидати добиће прилику да ступе у професионалну војну службу на одређено време у трајању од шест месеци уз могућност продужетка уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања.

Оне који стекну звање припадника елитних састава Војске Србије очекује континуирана обука и усавршавање, најсавременије наоружање и опрема, као и стимулативна основна зарада у износу од око 200.000 динара која ће се, у зависности од нивоа оспособљености и формацијског места, значајно увећавати.

Место рада будућих припадника 63. падобранске бригаде биће у Нишу. Они који буду примљени у 72. бригаду за специјалне операције службоваће у гарнизону Панчево, док ће будући припадници „Кобри“ радити у Београду.

Могућност пријављивања на конкурсе имају и кандидати који нису одслужили војни рок са оружјем, с тим што ће, пре упућивања на селективну обуку, морати успешно да савладају основну војну обуку.

Министарство одбране и Војска Србије позивају све заинтересоване кандидате да на делу докажу одговорност, спремност, храброст и патриотизам служећи својој земљи као припадници елитних специјалних јединица.

Детаљне информације о конкурсима за пријем у специјалне јединице могу се пронаћи на следећим линковима:

Конкурс за пријем у 72. бригаду за специјалне операције

Конкурс за пријем у 63. падобранску бригаду

Конкурс за пријем у Одред војне полиције специјалне намене „Кобре“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *